Τα ελαστικά της Pirelli για το 2012

Ήταν γνωστό ότι η Pirelli εργαζόταν εδώ και καιρό πάνω στα ελαστικά του 2012. Πέρα από τη σκληρότητα στης γόμες, η ιταλική εταιρεία έχει αλλάξει και το χρωματισμό στα ελαστικά για βροχή και στη σκληρή της γόμα. Συγκεκριμένα, πολύ μαλακή γόμα έχει και πάλι κόκκινη γραμματοσειρά, η μαλακή έχει κίτρινη, ενώ στο προφίλ της μεσαίας γόμας υπάρχει ξανά το λευκό χρώμα. Αλλαγή παρατηρείται στη σκληρή γόμα, όπου το ασημί έχει γίνει

πιο σκούρο, ώστε να ξεχωρίζει από το λευκό της μεσαίας γόμα. Όσο, αφορά τα ελαστικά για βροχή, τα ενδιάμεσα έχουν πράσινο χρώμα, και τα μεσαία είναι μπλε, ενώ στις δύο αυτές γόμες το “P Zero” έχει αντικατασταθεί από το “Cinturato”, ωστόσο δεν έχουν δεχθεί αλλαγή στη σκληρότητά τους.

Από πλευράς απόδοσης, έχει μειωθεί σημαντικά η σκληρότητα στη μαλακή, τη μεσαία και τη σκληρή γόμα, κάτι που δεν έχει συμβεί με την πολύ μαλακή γόμα, η οποία δεν έχει δεχθεί καμία αλλαγή στη σύνθεσή της. Στόχος των Ιταλών είναι η διαφορά απόδοσης περίπου στα 8 δέκατα σε κάθε γύρο από γόμα σε γόμα, από τα περίπου 15 δέκατα (1,5 δευτερόλεπτο) που ήταν πέρυσι.

Οι ομάδες θα δοκιμάσουν τα νέα ελαστικά στις πρώτες δοκιμές, στις 7 Φεβρουαρίου.
Διαβάστε Περισσότερα »

Keywords
Τυχαία Θέματα