Πρώην στέλεχος της Google Car ιδρύει δική του εταιρία αυτόνομης τεχνολογίας

Ο Chris Urmson, πρώην υπεύθυνος του project του αυτόνομου οχήματος της Google, φέρεται σύμφωνα με φήμες να έχει ξεκινήσει την δική του εταιρία. Και τι άλλο θα μπορούσε να αφορά η δραστηριότητα της εταιρίας αυτής, πλην της αυτόνομης τεχνολογίας και του αντίστοιχου λογισμικού για αυτόνομα οχήματα.

Το ακόμα πιο ενδιαφέρον στην υπόθεση είναι πως, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες φήμες, η εταιρία του Urmson εργάζεται πάνω και σε hardware με σκοπό φυσικά

όλες οι παραπάνω τεχνολογίες να πουληθούν μελλοντικά σε αυτοκινητοβιομηχανίες.

Ο Urmson έχει προσεγγίσει μηχανικούς της Uber, της Apple και της Tesla με σκοπό να τους εντάξει στο start up του και το δυνατό βιογραφικό του στον τομέα, μάλλον θα ανοίξει αρκετές πόρτες για τη χρηματοδότηση του εγχειρήματος του.

Για ποιο λόγο όμως αποφάσισε να αποχωρήσει από την Google; Εν μέρει λόγω της πολύ αργής εξέλιξης του Google Car, αλλά ίσως και κάποιου είδους “ζήλια” να έπαιξε το ρόλο της. Ο πρώην συνεργάτης του Urmson στο project της Google, Anthony Lewandowski, είχε αποχωρήσει νωρίτερα από τον τεχνολογικό γίγαντα και ίδρυσε την εταιρία Otto, που ειδικεύεται σε αυτόνομα φορτηγά. Σημαντική λεπτομέρεια: η Otto εξαγοράστηκε τον περασμένο Αύγουστο για 680 εκατομμύρια δολάρια.

Keywords
Τυχαία Θέματα