Πολύ καλύτερο το νέο σασί, λέει ο Hamilton

Μετά από τον αγώνα στο Abu Dhabi, η Mercedes, ξέροντας τις ικανότητες του Lewis Hamilton, αποφάσισε να εξετάσει ενδελεχώς το μονοθέσιο του Βρετανού, προκειμένου να δει αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα που να εξηγεί την μειωμένη απόδοσή του στα τελευταία Grands Prix, ειδικά όταν ο Nico Rosberg ήταν καλύτερος από τον 28χρονο.

Οι τεχνικοί τής γερμανικής ομάδας βρήκαν

ότι το σασί τής W04 είχε δύο μεγάλες ρωγμές, οι οποίες ήταν πολύ πιθανό να διατάρασσαν την συμπεριφορά τού μονοθεσίου, κάνοντάς το πιο αργό, όπως αποκάλυψε ο Ross Brawn, Πρόεδρος της ομάδας.

Φυσικά, ο Hamilton είχε ένα ολοκαίνουριο σασί για το Αμερικανικό Grand Prix, το οποίο είχε φανερά αυξημένη απόδοση και ανταγωνιστικότητα, τερματίζοντας στην 4η θέση, με την W04 να μην έχει κάτι παραπάνω να δώσει. Ο Πρωταθλητής τού 2008 τονίζει πως το νέο σασί έκανε πολύ διαφορετικό το μονοθέσιό του.

Το αυτοκίνητο είναι μέρα με τη νύχτα σε σχέση με αυτό που είχα στο Abu Dhabi, έτσι είμαι σίγουρος ότι το νέο σασί βοήθησε. Είμαι πραγματικά πολύ χαρούμενος που μπόρεσα να πάρω κάποιους καλούς βαθμούς για τα παιδιά. Έχουν δουλέψει τόσο σκληρά όλο το χρόνο και είχα πολλούς δύσκολους αγώνες σ’ αυτό το δεύτερο μισό τής σεζόν. Έχουμε επιτέλους αξιοπρεπείς κατατακτήριες, να κερδίσουμε θέσεις και ν’ αξιοποιήσουμε τα ελαστικά, έτσι είμαι πραγματικά χαρούμενος.

Μπορούσα να δω τον Fernando να με πλησιάζει, αλλά πρόσεχα τα ελαστικά μου και περίμενα μέχρι ν’ αρχίσει να πιέζει. Άρχισε να πιέζει, έτσι αντέδρασα κι εγώ λίγο. Όταν πήγαινε να πάρει ένα δέκατο, εγώ έπαιρνα δύο. Όταν έπαιρνε 3 δέκατα, εγώ έπαιρνα 4. Είμαι πραγματικά πολύ χαρούμενος που μπορούσα να το κάνω αυτό.

Από την Ουγγαρία και μετά, ο Hamilton τερμάτιζε σε χαμηλότερη θέση απ’ αυτή που ξεκινούσε, με εξαίρεση την Ιταλία, που ξεκίνησε 12ος και τερμάτισε 9ος. Στον χθεσινό αγώνα, κέρδισε μία θέση, και λέει πως αυτό είναι σαν νίκη γι’ αυτόν.

Νιώθω σαν να έχω κερδίσει τον αγώνα. Είναι σαν την πρώτη που φορά που κέρδισα θέσεις από την Ουγγαρία. Ήταν ένα καλό συναίσθημα να κάνεις μια καλή εκκίνηση και στη συνέχεια να φροντίσεις τα ελαστικά όπως έπρεπε. Τα ελαστικά δεν “τελείωσαν” στο τέλος. Αν είχα χάσει από τον Fernando, θα είχα απογοητεύσει την ομάδα, και δεν το ήθελα αυτό.

Η Mercedes απέχει 15 βαθμούς από την τρίτη στη βαθμολογία Ferrari, και ο “Billion Dollar Man” επισημαίνει πως θα είναι πολύ καλό για όλους στο εργοστάσιο να τερματίσουν μπροστά από τη Scuderia, αν και παραδέχεται πως θα πρέπει να συνεχίσουν να δουλεύουν και για τη Βραζιλία, που ήταν το τελευταίο Grand Prix.

Έχουμε ακόμα δουλειά να κάνουμε. Θα είναι τόσο ωραίο να τερματίσουμε μπροστά από τη Ferrari, που είναι μια τεράστια ομάδα, και αυτό προσπαθούμε να κάνουμε. Το να είσαι δεύτερος σε όλη τη σεζόν σε σχέση με τη Red Bull και να ξεπεράσεις τις Ferrari, McLaren και Lotus, είναι κάτι το εξαιρετικό για τα παιδιά στο εργοστάσιο.

Ποτέ δεν έχουν δουλέψει πιο σκληρά απ’ ό,τι φέτος και δεν έχουν δει τ’ αποτελέσματα που άξιζαν τα προηγούμενα χρόνια. Τώρα, τ’ αποτελέσματα είναι πολύ καλά γι’ αυτούς, κι ελπίζουμε ότι αυτό θα βοηθήσει για την ανάπτυξη για τη νέα χρονιά.

[Πηγή: AutoSport (1), (2)]

Keywords
Τυχαία Θέματα