Πωλητής σώζει μέσα από μια φλεγόμενη McLaren 650S τον οδηγό, που της έκανε test drive

20:41 3/4/2015 - Πηγή: AutoBlog

Οι πωλητές αυτοκινήτων προσπαθούν με κάθε τρόπο να σε πείσουν ότι το αυτοκίνητο που ενδιαφέρεσαι είναι το καλύτερο της αγοράς και συχνά έχουν βρεθεί στο στόχαστρο κριτικών, εκ των οποίων πολλές φορές όχι άδικα. Όμως, υπάρχουν μερικοί πωλητές που είναι πρόθυμοι να ξεπεράσουν τις εργασιακές τους αρμοδιότητες προς εξυπηρέτηση των πελατών τους, με το παράδειγμα στη προκειμένη να αναφέρει την σωτηρία ενός τύπου που έκανε test drive μια McLaren 650S, έπειτα από φωτιά που άρπαξε αυτή.

Αυτό

ακριβώς συνέβη το περασμένο φθινόπωρο στην Αγγλία, όταν ο πωλητής της βρετανικής εταιρίας, Lee Christian, έσωσε έναν από τους πελάτες του μέσα από το φλεγόμενο supercar, όταν αυτό τράκαρε κατά τη διάρκεια της δοκιμής του δεύτερου. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ βρετανικής εφημερίδας, ο πελάτης δοκίμαζε την 650S μαζί με τον Christian, όταν έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου, βγήκε εκτός δρόμου, οδηγήθηκε σε θάμνους και προσέκρουσε σε ένα δέντρο. Ο Christian αρχικά νόμιζε ότι όλα ήταν εντάξει, αλλά γρήγορα συνειδητοποίησε πρώτον, ότι ο οδηγός είχε τραυματιστεί και δεύτερον, ότι υπήρχαν φλόγες στο πίσω μέρος της McLaren.

Με την πόρτα του συνοδηγού μπλοκαρισμένη, ο Christian “πέρασε” πάνω από τον πελάτη του, που οδηγούσε, άνοιξε την πόρτα, και με την τρίτη προσπάθεια κατάφερε τελικά να τραβήξει τον σοβαρά τραυματισμένο πελάτη έξω από το αυτοκίνητο, που είχε αρχίσει ήδη να φλέγεται.

Σε συνέντευξη του δήλωσε:

Η φωτιά ήταν τόσο έντονη που ήταν δύσκολο να τον προσεγγίσω και την τρίτη φορά ήξερα ότι επρόκειτο για κατάσταση “τώρα ή ποτέ”. Κατάφερα να τον αρπάξω από τη ζώνη του παντελονιού του και από το ένα του χέρι, και με τα πόδια μου κόντρα στο αμάξι κατάφερα να τον τραβήξω έξω. Αυτό που είναι ακόμη πιο εκπληκτικό είναι ότι, στη συνέχεια κατάφερα να τον μεταφέρω 30 μέτρα μακριά ακούγοντας πίσω μου το αυτοκίνητο να εκρήγνυται

Ένας από τους πυροσβέστες είπε αργότερα στον Christian ότι ήταν ένα από τα χειρότερα αυτοκινητιστικά ατυχήματα που είχε δει, χωρίς να χρειάζεται να ανασύρει σωρούς από τα συντρίμμια της λιωμένης McLaren.

Ο οδηγός μεταφέρθηκε με ελικόπτερο σε νοσοκομείο της περιοχής, και σήμερα αναρρώνει από τα κατάγματα και τα εγκαύματα, αλλά είναι ζωντανός, χάρη στον Christian. Αυτός τραυματίστηκε και υπέστη εγκαύματα κατά το ατύχημα. Ο 37-χρονος Christian επέστρεψε στη δουλειά του, και εκτός από το βραβείο ανδρείας που παρέλαβε από την αστυνομία, έχει λάβει και δύο επιστολές από τη σύζυγό του πελάτη, η οποία τον ευχαριστεί που έσωσε τη ζωή του συζύγου της.

Keywords
Τυχαία Θέματα