Ποιες αλλαγές οδήγησαν τη Red Bull στην Pole Position

18:18 7/9/2013 - Πηγή: AutoBlog

Αυτό το Σαββατοκύριακο πραγματοποιείται στο ναό της ταχύτητας όπως λέμε όλοι τη Monza, ο ετήσιος αγώνας της F1. Η Monza είναι μια πολύ απαιτητική πίστα, καθώς στο 90 % της πίστας οι οδηγοί, έχουν το πόδι τους κολλημένο στο γκάζι και μόλις στο 10% στο φρένο. Η Red Bull εχθές στα ελεύθερα και σήμερα στα επίσημα δοκιμαστικά, μας έδειξε ότι πλέον διαθέτει το καλύτερο μονοθέσιο και στις γρήγορες πίστες που απαιτούν μεγάλες τελικές. Πρόβλημα που όπως φαίνεται πλέον δεν αντιμετωπίζει πια, αφού αν πάρουμε

τα επιμέρους sector της πίστας, οι τελικές της RedBull ήταν μέσα στις τρεις καλύτερες εκτός του speed trap (είναι το σημείο που μετριέται η τελική ταχύτητα στο τέλος της μεγάλης ευθείας της πίστας).

Από τον προηγούμενο αγώνα, η Αυστριακή ομάδα δοκίμαζε πολλά αεροδυναμικά βοηθήματα, έτσι και εδώ στη Monza η ομάδα έφερε δυο νέες μπροστά αεροτομές. Η πρώτη έχει ένα μικρό κόψιμο στο πάνω φτερό της μπροστά αεροτομής και χρησιμοποιήθηκε όλη τη χθεσινή μέρα από τον Sebastian Vettel. Η άλλη μεταφέρθηκε σήμερα το πρωί στην πίστα και η μόνη τους διαφορά είναι ένα μικρό πτερύγιο το οποίο τοποθετήθηκε στο μπροστά μέρος της αεροτομής με το λογότυπο της μεγάλης Ιταλικής αλυσίδας σούπερ μάρκετ Simply. Από την άλλη ο Mark Webber στο μονοθέσιο του είχε την μπροστά αεροτομή που φόραγε η ομάδα στον προηγούμενο αγώνα.

Στο πίσω μέρος τοποθετήθηκε ο διαχύτης, που είχε ήδη δοκιμαστεί στο Spa-Francorchamps. Ο διαχύτης αυτός, έχει διαφορετική όψη από τον προηγούμενο, καθώς τα πλαϊνά του μέρη δεν κοιτούν προς τα πίσω άλλα προς το πλάι του μονοθεσίου. Αυτό έγινε για να μπορέσει η ομάδα να κατευθύνει τον αέρα που φεύγει από τον διαχύτη, όχι προς το πίσω μέρος του μονοθέσιου, αλλά προς το μέρος των πίσω τροχών(φωτογραφία 2).

Τέλος, η Αυστριακή ομάδα τοποθέτησε και μια ολοκαίνουρια πίσω πτέρυγα, καθώς από ότι φαίνεται η πτέρυγα που χρησιμοποίησε στο Spa-Francorchamps, δεν έδωσε τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Η νέα αυτή πίσω πτέρυγα, έχει πάρα πολύ κοντά τα δυο βασικά πίσω πτερύγια και δε διαθέτει καθόλου σχισμές στα πλαϊνά της μέρη. Το σχήμα της είναι μεν παρόμοιο με αυτό της πίσω πτέρυγας που χρησιμοποιήθηκε στο Spa, αλλά με τη διαφορά ότι αυτή είναι λίγο πιο κυρτή στο μεσαίο της μέρος(φωτογραφία 2).

Για άλλη μια φορά, ο Adrian Newey κατάφερε να δώσει το κάτι παραπάνω στην ομάδα του, τοποθετώντας μικρές αλλά καίριες αλλαγές στο μονοθέσιό του. Αύριο αναμένεται βροχή στην Ιταλική πίστα και αυτό όλους μας κάνει να ανυπομονούμε.

[Πηγή: F1technical]

Keywords
Τυχαία Θέματα