Πίστα στη Νέα Ζηλανδία παίρνει το όνομα του Bruce McLaren

Ήταν 2 Σεπτεμβρίου του 1963, όταν η ιδέα του νεαρού Νεοζηλανδού Bruce McLaren έπαιρνε σάρκα και οστά. Από τότε έχουν αλλάξει πολλά και πλέον η εταιρία με το όνομα του έχει την δεύτερη πιο επιτυχημένη ομάδα της Formula 1 στα τα 52 χρόνια λειτουργίας της, ενώ πλέον είναι ένας ιδιαίτερα αξιόλογος κατασκευαστής ονειρικών αυτοκινήτων.

Για να τιμήσουν το όνομα του McLaren, που η ζωή του τερμάτισε άδοξα όταν σε ηλικία 32 ετών

είχε ένα θανατηφόρο δυστύχημα στο Goodwood, οι ιθύνοντες της πίστας Taupo Motorsport Park την μετονόμασαν σε Bruce McLaren Motorsport Park. Η πίστα είναι η μοναδική της Νέας Ζηλανδίας που είναι εγκεκριμένη με Grade 2 από τη FIA. Αρχικά η πίστα είχε μήκος μόλις 1.392 μέτρα, για να επεκταθεί στα 3,5 χλμ. που είναι σήμερα το 2006, μετά από επένδυση 8 εκατ. δολαρίων. Τις χρονιές 2007-09 φιλοξένησε τους αγώνες του A1GP, ενώ σήμερα γίνονται αγώνες διαφόρων ειδών, με αυτοκίνητα GT, touring, drift, καθώς και με superbike μηχανές. Ο Nico Hülkenberg κατέχει το ρεκόρ πίστας με χρόνο 1:14.072 στο αγώνα του A1GP το 2007.

Η μετονομασία της πίστας έγινε με τις ευλογίες της χήρας του Bruce, Patricia και της κόρη της, Amanda. Ο αποθανών σύζυγος και πατέρας κέρδισε τέσσερις αγώνες της F1, τις 24 Ώρες του Le Mans το 1968, και δύο πρωταθλήματα Can-Am. Τα αυτοκίνητα που φέρουν το όνομά του, έχουν κερδίσει 182 νίκες στη Formula 1 και 43 νίκες στο CanAm, επίσης έχει πάρει τρία πρωταθλήματα στο Indy 500 και μια νίκη στον 24-ωρο αγώνα του Le Mans το 1995.

Keywords
Τυχαία Θέματα