Ολλανδοί ετοιμάζουν αυτοκινητόδρομο που θα λαμπυρίζει στο σκοτάδι

Ο τίτλος σου θυμίζει το προφυλακτικό γνωστής εταιρίας που λαμπυρίζει στο σκοτάδι, αλλά από το 2013 θα μπ0ρούμε να λέμε “Και συ λάμπεις δρόμε μου”. Η ιδέα ενός δρόμου που θα λαμπυρίζει στο σκοτάδι και θα προβάλει τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν, θα διαθέτει δυναμική διαγράμμιση και άλλα τέτοια φουτουριστικά χαρακτηριστικά, σου ακούγεται σαν να έρχεται από το πολύ μακρινό μέλλον, αλλά χάρη στον Ολλανδό σχεδιαστή Daan Roosegaard, αυτό θα γίνει πραγματικότητα μέσα στο 2013!

Αρχικά θα ενσωματωθούν στην επιφάνεια του δρόμου στοιχεία που θα είναι ευαίσθητα στη θερμοκρασία τα οποία θα φωτίζονται

όταν ένα αυτοκίνητο διασχίζει τον δρόμο, ενημερώνοντας οπτικά τον οδηγό για τις εξωτερικές καιρικές συνθήκες και αυτές του οδοστρώματος, όπως είναι η ολισθηρότητα.

Τα στοιχεία θα ανάβουν μόνο όταν αντιληφθούν διερχόμενο όχημα, εξοικονομώντας ενέργεια ενώ πάνω σε αυτούς του αυτοκινητόδρομους, θα υπάρχουν και φορτιστές ηλεκτρικών/υβριδικών αυτοκινήτων.

Αρχικά ο δρόμος θα κατασκευαστεί στην επαρχία Brabant της Ολλανδίας και αργότερα θα επεκταθεί σε μεγαλύτερο οδικό δίκτυο της χώρας. Το θεωρώ σίγουρο ότι μέσα στα επόμενα χρόνια θα έρθει και στις υπόλοιπες χώρες του Κόσμου και οι διαφημιστές φαίνεται ότι βρήκαν νέο χώρο διαφήμισης, μετά την κατάργηση των τεράστιων πινακίδων.


Διαβάστε Περισσότερα »

Keywords
Τυχαία Θέματα