Οι πρώτες πληροφορίες και φωτογραφίες του VW e-Golf

Διαθέσιμες είναι οι πρώτες πληροφορίες και φωτογραφίες σχετικά με τα μηχανικά μέρη της ηλεκτρικής έκδοσης του Golf, που αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του στην έκθεση της Γενεύης στις αρχές του επόμενου μήνα.

Ο κινητήρας του e-Golf θα έχει απόδοση 115 ίππων (85.76 kW) και ροπή 270 Nm που θα είναι ακαριαία διαθέσιμη και θα μεταφέρει τη κίνηση στους εμπρός τροχούς. Το ηλεκτρικό αυτοκίνητο θα είναι ικανό να επιταχύνει από τα 0-100 χλμ/ώρα σε 11.8

δευτ. και θα έχει ηλεκτρονικά περιορισμένη τελική ταχύτητα τα 135 χλμ/ώρα.

Η μπαταρία ιόντων λιθίου είναι τοποθετημένη κάτω από τα πίσω καθίσματα ζυγίζει 250 κιλά και έχει χωρητικότητα 26.5 kWh, κάτι που του δίνει αυτονομία περίπου 175 χλμ. Η φόρτιση της θα γίνεται από πρίζα οικιακού ρεύματος και για τη πλήρη φόρτιση της θα χρειάζεται τουλάχιστον πέντε ώρες.

Το Volkswagen e-Golf θα έχει τρία διαφορετικά προγράμματα οδήγησης, το Normal, Eco και Range. Το Normal θα είναι η στάνταρ επιλογή, η Eco θα περιορίζει τη δύναμη του ηλεκτροκινητήρα στους 95 ίππους (70.84 kW) και θα περιορίζει ακόμα την τελική ταχύτητα στα 120 χλμ/ώρα και τέλος η Range θα απενεργοποιεί το air condition και θα περιορίζει ακόμα περισσότερο τη τελική στα 95 χλμ/ώρα προφανώς για βελτιστοποίηση της αυτονομίας του αυτοκινήτου.

[Πηγή: Αutoforum]

Keywords
Τυχαία Θέματα