Ο επικεφαλής μηχανικός της Toyota θέλει το νέο σπορ αυτοκίνητο της εταιρίας να ονομαστεί Supra

12:21 3/8/2016 - Πηγή: AutoBlog

Ο κόσμος της αυτοκίνησης περιμένει με ανυπομονησία την παρουσίαση του αντικαταστάτη του Toyota Supra, κι ενώ η τελική ονομασία δεν έχει ακόμα κατοχυρωθεί, ο αρχιμηχανικός της εταιρίας, αλλά και οι συνάδελφοί του, είναι υπέρ της αναβίωσης του ιστορικού ονόματος.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του στο CarAdvice ο επικεφαλής μηχανικός της Τοyota, Tetsuya Tada, δήλωσε ότι το σπορ αυτοκίνητο που αναπτύσσεται σε συνεργασία με την BMW, θέλει να ονομαστεί Supra. Χαρακτηριστικά

είπε:

Αγαπώ το Supra και αγαπώ και το όνομα του.

Είναι ένα ιστορικό αυτοκίνητο για την Toyota. Πιέζουμε έτσι ώστε το νέο αυτοκίνητο που αναπτύσσουμε από κοινού με την BMW να ονομαστεί Supra.

Σχετικά με την συνεργασία του Ιαπωνικού κολοσσού με την γερμανική πολυτελή φίρμα, ο κύριος Tada δήλωσε ότι πηγαίνει πολύ καλά και ότι πραγματοποιούνται εκτεταμένες δοκιμές ανάπτυξης σε όλο τον κόσμο.

Θα έλεγα ότι η συνεργασία μας εξελίσσεται ομαλά. Κάνουμε δοκιμές σε όλο τον κόσμο, όχι μόνο στο Fuji ή στο Nurburgring.

Δήλωσε ο κύριος Tada.

Το συγκεκριμένο στέλεχος της εταιρίας, έχει εκφραστεί ξανά υπέρ της αναβίωσης του ονόματος Supra. Έχει επίσης αποκαλύψει ότι εύχεται να κατασκευαστεί ένας σύγχρονος αντικαταστάτης του ιστορικού και πολύ πετυχημένου στο WRC τη δεκαετία του 90’, Celica GT-Four.

Τα δύο νέα αυτοκίνητα, από τη BMW και τη Toyota, παρ’ ότι έχουν κοινές ρίζες, θα αποτελούν δύο διαφορετικές προσεγγίσεις του θέματος, με πολύ διαφορετικό χαρακτήρα. Ο κύριος Tada συμφώνησε ότι τα δύο αυτοκίνητα πρέπει να διατηρήσουν τη ταυτότητά τους. Από τη δήλωση αυτή, μπορεί να καταλάβει κανείς ότι τα δύο μοντέλα μοιράζονται κι άλλα πράγματα εκτός από τη πλατφόρμα και την γραμμή παραγωγής.

Το γερμανικό όχημα θα κατατάσσεται σε μια πιο πολυτελή κατηγορία με στοιχεία grand-tourer, ενώ η ιαπωνική πρόταση θα αποτελεί μια πιο σπορ κατασκευή που θα χαρακτηριστεί ως η ναυαρχίδα επιδόσεων της εταιρίας. Το ιαπωνικό αυτοκίνητο, ασχέτως του ονόματος που θα χρησιμοποιηθεί, θα βρίσκεται πάνω από το GT-86 και θα αποτελεί τον συνεχιστή του Supra. Η Z5 της BMW απ’ την άλλη, θα αντικαταστήσει την Z4 που αρχίζει και δείχνει τα χρόνια της.

Προς το παρόν “μουλάρια” του νέου Supra δεν έχουν κάνει στην εμφάνισή τους. Αντίθετα η BMW έχει πραγματοποιήσει δοκιμές στον αντικαταστάτη του Ζ4 και η κυκλοφορία του αναμένεται μέσα στο 2017. Λίγο αργότερα και μέσα στο 2018, αναμένεται να κυκλοφορήσει και το νέο Supra. To 2018 θα έχουν περάσει 16 χρόνια από τη χρονιά που βγήκε από το εργοστάσιο το τελευταίο Supra.

Keywords
Τυχαία Θέματα