Η Nissan πειραματίζεται με τα ηλεκτρικά και το car sharing

11:20 3/8/2016 - Πηγή: AutoBlog

Η ιστορική εταιρεία από την Yokohama, δημιούργησε το 2014 το Nissan Future Lab, ένα ερευνητικό κέντρο για να μελετήσει το πως αλλάζουν οι μελλοντικές τάσεις της αυτοκινητοβιομηχανίας και πως να προσαρμοστεί καλύτερα σε αυτές. Τα αποτελέσματα των ερευνών δείχνουν ό,τι έχεις διαβάσει και σε άλλα άρθρα, δηλαδή ηλεκτροκίνηση και car sharing.

Το

τελευταίο project του Nissan Future Lab, έλαβε χώρα στην Καλιφόρνια, πατρίδα της Scoot Networks όπου σε συνεργασία με την ιαπωνική εταιρεία χρησιμοποίησαν 10 Renault Twizy, rebranded βεβαίως, για να δοκιμάσουν την εφαρμογή “κλήσης αυτοκινήτου” (car on demand) της Scoot και να μελετήσουν γιατί ο κόσμος προτιμάει το car sharing στο αστικό περιβάλλον. Παρόμοιο πρόγραμμα έχει εκπονηθεί και στην Ιαπωνική αγορά. Επίσης θα δώσει στοιχεία χρήσιμα για την οργάνωση και την επιμελητεία ενός δικτύου car sharing. Το που θα τοποθετούνται και το πως θα επιστρέφουν στην βάση τους τα οχήματα είναι ένα πρόβλημα για δυνατούς λύτες.

Πέραν αυτού όμως, το Nissan Future Lab συνεργάζεται και με την USAF για ένα πολύ πιο φιλόδοξο πλάνο, θα μπορούσα να το πω cloud energy storage, για να δημιουργήσω αντιστοιχία με το αντίστοιχη και γνώριμη κατάσταση στον χώρο της πληροφορικής. Όπως γνωρίζεις τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι και ηλεκτρικές γεννήτριες και κινούμενες μπαταρίες. Έτσι όταν θα έχουν διαδοθεί ευρέως θα υπάρχουν εκατομμύρια γεννήτριες και μπαταρίες γύρω μας που θα μπορούν να ανταλλάσσουν ενέργεια με το ηλεκτρικό δίκτυο στηρίζοντας το τις ώρες αιχμής. Αν θα περάσουμε και σε δρόμους που θα επιτρέπουν την αυτόματη φόρτιση ανά πάσα στιγμή, αντιλαμβάνεσαι πως θα αλλάξει άρδην ο τρόπος παραγωγής και διανομής ηλεκτρισμού, που γνωρίσαμε εδώ και έναν αιώνα, από τότε που ο Νικόλαος Τέσλα εισήγαγε το εναλλασσόμενο ρεύμα στην καθημερινότητά μας.

Για εμάς τους απλούς χρήστες όλα αυτά είναι οιωνοί για το μέλλον της αυτοκίνησης, μιας και οι κατασκευαστές, αυτοί που πραγματικά διαμορφώνουν το μέλλον, το βλέπουν ηλεκτροκίνητο αλλά και με περιορισμένη ιδιοκτησία, δεδομένης της ανάπτυξης του on-demand-rental. Αναμένουμε να δούμε πόσο κοντά είναι αυτό το μέλλον!

Keywords
Τυχαία Θέματα