Ο Raikkonen θα προτιμούσε τα Grands Prix να είναι διήμερα

Το Grand Prix στο Austin επηρεάστηκε από τις σφοδρές καταιγίδες που έπληξαν την πίστα. Αυτό, είχε σαν αποτέλεσμα να ακυρωθούν διαδικασίες, με χαρακτηριστικότερη τη μεταφορά των κατατακτήριων δοκιμών από το Σάββατο, την Κυριακή του αγώνα. Αυτή ήταν η τέταρτη φορά στην ιστορία της F1 που έγινε κάτι τέτοιο, με τον Kimi Raikkonen να θεωρεί πως ένα συμπτυγμένο πρόγραμμα, με περισσότερη δράση μέσα σε λιγότερες ημέρες, θα ήταν καλύτερο για

τους θεατές, αλλά θα εξοικονομούσε και χρήματα για τις ομάδες.

Νομίζω ότι ήταν μια χαρά (η κατάσταση στις Η.Π.Α.). Προφανώς ξεκινήσαμε λίγο πιο νωρίς (την Κυριακή), αλλά για να είμαι ειλικρινής, θα ήταν πολύ καλύτερο να έχουμε αγωνιστικά Σαββατοκύριακα δύο ημερών. Με αυτόν τον τρόπο όλοι όσοι παρακολουθούν, θα βλέπουν αυτοκίνητα σε δράση.

Σε ορισμένες περιπτώσεις δεν μπορούμε καν να τρέξουμε, γιατί δεν έχουμε αρκετά ελαστικά ή επειδή θα πρέπει να προφυλάξουμε τους κινητήρες. Προφανώς, αυτό σημαίνει ότι ο κόσμος δεν βλέπει πολλά αυτοκίνητα να κινούνται. Έρχονται να μας δουν και στις δοκιμές και στον αγώνα, οπότε, πιστεύω ότι θα μπορούσαμε εύκολα και όμορφα να χωρέσουμε τις διαδικασίες σε δύο ημέρες, όπως δείξαμε κι εδώ.

Αν είχε προγραμματιστεί (το διήμερο), τότε όλα θα ταίριαζαν γύρω από αυτό. Θα ήταν ομαλό και νομίζω ότι θα ήταν κάτι πολύ ωραίο. Θα μπορούσαμε να έχουμε και τις τρεις ελεύθερες δοκιμές σε μία ημέρα. Υπάρχουν ορισμένοι λόγοι για τους οποίους υποθέτω έχουμε τρεις ημέρες, αλλά θα είναι φθηνότερο για όλες τις ομάδες να είναι μακριά (από τα εργοστάσια) για λιγότερες ημέρες.

Αλλά, δεν φτιάχνουμε εμείς τους κανόνες, απλά κάνουμε ό,τι θέλουν (σ.σ. εννοεί την FIA).

Εσένα πως σου φάνηκε η δράση την περασμένη Κυριακή; Σε διευκόλυνε που οι κατατακτήριες και ο αγώνας έγιναν την ίδια μέρα, με λίγες ώρες διαφορά, ή θα προτιμούσες η F1 να μην “τρώει” ολόκληρη την Κυριακή σου και να παραμείνει ως έχει;

Keywords
Τυχαία Θέματα
Raikkonen,Grands Prix