Ο Hamilton δεν είναι εύκολος teammate, λέει ο Alonso

Μετά το ουγγρικό Grand Prix το προβάδισμα που είχε χτίσει στην αρχή της χρονιάς ο Nico Rosberg εξαϋλώθηκε και ο Lewis Hamilton νικώντας σε 5 από τους 6 τελευταίους αγώνες πέρασε μπροστά στην βαθμολογία για 6 βαθμούς και ο Alonso πλέον τον θεωρεί φαβορί για τον φετινό τίτλο, όπως δήλωσε στο ισπανικό ραδιόφωνο COPE:

Ερχόμενος από πίσω έχει την ορμή, σε αυτό το άθλημα όταν έρθεις από πίσω και πάρεις την πρωτοπορία έχεις μια επιπλέον ώθηση, με το αντίθετο να συμβαίνει σε αυτόν που χάνει την πρώτη θέση, παθαίνει μια μικρή κρίση. Οπότε αν και η βαθμολογική διαφορά είναι μικρή, ο Hamilton φαίνεται επικρατέστερος διεκδικητής.

Ο Ισπανός πρωταθλητής σχολίασε επίσης το συμβάν στα χρονομετρημένα δοκιμαστικά, λέγοντας πως του θυμίζει αυτό που είχε πάθει ο ίδιο το 2007 στο ουγγρικό Grand Prix, όταν ήταν μαζί με τον Hamilton στην McLaren. Τότε ο Alonso είχε δεχθεί ποινή επειδή εμπόδισε στα pit τον Hamilton να κάνει τον τελευταίο γρήγορο γύρο του, με αποτέλεσμα αυτής της ποινής η pole position να περάσει από τα χέρια του Ισπανού, στον Βρετανό μετέπειτα πρωταθλητή.

Αντίστοιχα ο Rosberg έκανε τον ταχύτερο χρόνο με κίτρινες σημαίες στην πίστα και εικάζεται πως ο Hamilton έπεισε τους αγωνοδίκες να εξετάσουν το συμβάν, αν και ίδιος το αρνείται.

Ναι μου θύμισε παλιές καταστάσεις με τον Lewis, ας πούμε πως δεν είναι και ο ευκολότερος teammate και εκτός πίστας έχει πολύ μεγάλη επιρροή. Ο Rosberg θα χρειαστεί να είναι και λίγο τυχερός για να τα βγάλει πέρα με τον Hamilton, αν και από τους καλύτερους οδηγούς στον κόσμο, νοιώθει την πίεση και εκτός πίστας και αυτό ίσως τον οδηγήσει σε λάθη.

Keywords
Τυχαία Θέματα