Boullier: Φέτος παλεύουμε για τη τρίτη θέση με τη Ferrari

Με τη McLaren να σημειώνει αρκετά αργή αλλά σταθερή βελτίωση από αγώνα σε αγώνα, έρχονται και οι πρώτες ίσως υπεραισιόδοξες δηλώσεις.

Χαρακτηριστικά είναι τα λόγια του αγωνιστικού διευθυντή της ομάδας, Eric Boullier, ο οποίος είναι πεπεισμένος ότι το σασί της McLaren είναι το ίδιο καλό με αυτό της Ferrari, κάτι

που θα οδηγήσει σε μια εξαιρετικά δυνατή μάχη με τους Ιταλούς για την κατάληψη της τρίτης θέσης στο πρωτάθλημα των κατασκευαστών.

Έτσι, παρότι η απόδοση της McLaren δεν έχει δείξει ούτε στο ελάχιστο ότι είναι κοντά στο να διεκδικήσει κάποιο βάθρο, για να μην πω ότι δεν είναι σίγουρο αν θα τερματίζει στη βαθμολογούμενη δεκάδα, ο Boullier δήλωσε:

Πιστεύουμε ότι το σασί μας είναι στα τρία καλύτερα, ας πούμε παλεύουμε με τη Ferrari για την τρίτη θέση.

Ο Γάλλος θεωρεί ότι Red Bull και Mercedes είναι μπροστά από τους υπόλοιπους, και όταν ρωτήθηκε για το που υστερεί η ομάδα του σε σχέση με την αυστριακή ομάδα, αυτός δεν μπόρεσε να δώσει μια ξεκάθαρη απάντηση, λέγοντας:

Είναι δύσκολο να κάνεις συγκρίσεις, επειδή δεν μπορείς να συγκρίνεις υψηλές, χαμηλές και μεσαίες ταχύτητες. Το σασί μας είναι αεροδυναμικά αποδοτικό. Αλλά αν έχει περισσότερη δύναμη, μπορείς να έχεις και μεγαλύτερη κάθετη δύναμη. Αλλά μεγαλύτερη κάθετη δύναμη σημαίνει περισσότερη αντίσταση, την οποία δεν μπορούμε να ανεχτούμε τώρα γιατί δεν έχουμε επαρκή δύναμη.

Όταν η Honda φέρει μια αναβάθμιση, θα μπορέσουμε και εμείς να φέρουμε μια μεγαλύτερη αεροδυναμική αναβάθμιση. Αυτά, μετά, θα φέρουν μεγαλύτερη κάθετη δύναμη και αντίσταση, και θα δουλέψει.

Αλλά σήμερα πρέπει να είμαστε πολύ αεροδυναμικά αποδοτικοί ώστε να μη τιμωρούμε τους εαυτούς μας με χαμηλές μέγιστες ταχύτητες.

Παρά το γεγονός ότι εξακολουθούν να θέλουν τη Honda να προβεί σε περαιτέρω αύξηση της δύναμης, ο Boullier επιμένει ότι η πρόοδος ήταν καλή, και λέει ότι η σχέση τους με τους Ιάπωνες είναι πολύ θετική, τονίζοντας:

Έπρεπε να μάθουν πώς να συνεργάζονται, και έπρεπε να μάθουν τις πολιτιστικές διαφορές και τα ζητήματα. Υπήρχαν σκαμπανεβάσματα, αλλά σήμερα η σχέση μεταξύ McLaren και Honda είναι πολύ καλή, και η Honda πλέον κάνει το καλύτερο, και είμαστε όλο και πιο κοντά.

Κάθε μήνα έχουμε συνάντησει με τον Yusuke Hasegawa (επικεφαλής κινητήρα της Honda F1) είτε στην Ιαπωνία ή στην έδρα της McLaren. Και υπάρχουν πολλές προγραμματισμένες συναντήσεις. Είναι πολλά ταξίδια. Θα συναντηθούμε από κοντά μία φορά το μήνα, κάθε μήνα.

Μιλώντας για την επόμενη χρονιά ήταν φειδωλός, παραμένοντας επιφυλακτικός για οποιαδήποτε πρόβλεψη, λέγοντας:

Ποτέ δεν θα θέσουμε στόχους, όσο εμείς δεν ελέγχουν την ανάπτυξη του power unit, και δεν το κάνουμε, το κάνει η Honda. Μπορούμε να έχουμε μεγάλα κέρδη από φέτος για το επόμενο έτος.

Αν είμαστε στο επίπεδο της Mercedes, θα είναι σε δευτερόλεπτα, όχι δέκατα, δευτερόλεπτα! Έτσι, δεν μπορούμε να πούμε τίποτα.

Αν έχουμε την ίδια δύναμη με τη Mercedes στο επόμενο έτος, ξέρω ότι μπορούμε να παλέψουμε για τις νίκες, και για βάθρα, και ίσως για το πρωτάθλημα.

Keywords
Τυχαία Θέματα