Ο Alonso τα βάζει με τις μικρές ομάδες

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Fernando Alonso εκφράζει την άποψή του για την κατάσταση της Formula 1. Σε παλαιότερες δηλώσεις του ο Ισπανός είχε προτείνει στη FIA να κοιτάξει σε άλλες μορφές μηχανοκίνητων αγώνων για να πάρει ιδέες. Τώρα ο πιλότος της McLaren ζητάει ακόμη περισσότερα, χωρίς να τον ενδιαφέρει το μέλλον των μικρών ομάδων. Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για τις αλλαγές που θα έκανε

ο ίδιος στους κανονισμούς της F1, ο Alonso απάντησε:

Μεγαλύτεροι κινητήρες, περισσότερη δύναμη, μεγαλύτερη ελευθερία στις ομάδες για εξέλιξη και δοκιμές. Φαντάζομαι κάτι σαν την F1 πριν 10 χρόνια.

Γνωρίζω πως κάποιες φορές ήταν πιο ακριβή -αν και αμφιβάλλω- διότι η τεχνολογία των εξομοιωτών τώρα, καθώς και άλλες τεχνολογίες, αυξάνουν το κόστος. Αν κάποιες ομάδες δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα για δοκιμές, τότε πρόβλημά τους. Έτσι είναι αυτό το άθλημα. Η Ρεάλ Μαδρίτης μπορεί να αγοράσει κάποιους παίκτες που άλλες ομάδες δεν μπορούν. Δεν θα ζητήσουν και συγνώμη γι’ αυτό.

Στην F1 υπάρχει πάντα η ανάγκη για την προστασία των μικρών ομάδων. Αν κάποιες φορές δεν μπορούν να κάνουν δοκιμές, τότε δεν θα (πρέπει να) κάνουν δοκιμές.

Όσον αφορά τις αλλαγές των κανονισμών για το 2017, ο Ισπανός δεν είναι σίγουρος αν αυτές θα προσφέρουν καλύτερους αγώνες, αλλά τουλάχιστον πιστεύει πως οι οδηγοί θα έχουν κάτι ταχύτερο στα χέρια τους.

Οι προσδοκίες είναι πως θα έχουμε γρήγορα μονοθέσια, καθώς τώρα έχουμε αργά. Τα ταχύτερα μονοθέσια θα προσφέρουν καλύτερο θέαμα στους θεατές, αλλά είναι δύσκολο να ξέρεις τι χρειάζεται για να έχεις καλύτερους αγώνες.

Αν δει κανείς τη φετινή χρονιά, μπορεί να έχει 4-5 βαρετούς αγώνες και μετά ξαφνικά δύο αγώνες με αρκετό θέαμα, χωρίς να έχει αλλάξει τίποτα. Ίδια μονοθέσια, ίδιες ομάδες, ακόμα και στις ίδιες πίστες, τη μια χρονιά βλέπεις βαρετό αγώνα και την επόμενη ο αγώνας είναι θεαματικός.

Keywords
Τυχαία Θέματα