Νικήσαμε και τα “βρώμικα” κόλπα των άλλων, δηλώνει ο Vettel

Η Red Bull Racing κυριάρχησε και στη φετινή σεζόν τής Formula 1, αφού κατάφερε να κατακτήσει τον παγκόσμιο τίτλο σε οδηγούς και κατασκευαστές για τρίτη συνεχόμενη χρονιά. Ωστόσο, η ομάδα του Milton Keynes δεν ξεκίνησε καλά το 2012, αφού η RB8 έχασε εμφανώς την ανταγωνιστικότητα της RB7, λόγω της αλλαγής στις εξατμίσεις (δηλαδή την απαγόρευση του Exhaust Blown Diffuser), αλλά και από την αυστηροποίηση

των δοκιμών τής FIA για την ευκαμψία της εμπρός πτέρυγας.

Όμως, η αυστριακή ομάδα κατάφερε να σημειώσει μεγάλη βελτίωση από τα μέσα της σεζόν, ειδικά από τη Σιγκαπούρη, όταν και παρουσίασε ένα αεροδυναμικό πακέτο που αύξησε σημαντικά την ανταγωνιστικότητα της RB8. Δε θα πρέπει να ξεχνάμε, όμως, ότι κάποιες ομάδες προσπάθησαν να “χτυπήσουν” την RBR, αφού υπήρχαν καταγγελίες για παράνομο πάτωμα, με τις παράνομες οπές να κλείνουν, για παράνομες χαρτογραφήσεις, μ’ ένα ποσοστό της ροπής να μεταφέρεται στις χαμηλές στροφές, ώστε να υπάρχει καλύτερη πρόσφυση στις αργές στροφές, κάτι που, επίσης, απαγορεύτηκε, αλλά και με τις παράνομες αλλαγές στο ύψος του μονοθεσίου, όταν αυτό ήταν σε καθεστώς parc ferme.

Επίσης, δεν πρέπει να ξεχνάμε και όλες τις φήμες για συμφωνία του Vettel με τη Ferrari, οι οποίες μπορεί να ήθελαν ν’ αποπροσανατολίσουν τον Γερμανό και να χαλάσουν το κλίμα που επικρατεί στη Red Bull.

Ο Sebastian Vettel δηλώνει ότι αυτός και η ομάδα του κατάφεραν να τα νικήσουν όλα αυτά, αφού ήταν αυτοί που έκοψαν πρώτοι το νήμα στο τέλος του πρωταθλήματος.

Πολλοί προσπάθησαν να χρησιμοποιήσουν “βρώμικα” κόλπα· ορισμένα ήταν, κατά τη γνώμη μας, πέρα από το όριο, και ποτέ δεν ενοχληθήκαμε ή χάσαμε την προσοχή μας. Πρέπει να επικεντρωθούμε σ’ αυτό που έχουμε να κάνουμε, με ό,τι έχουμε στα χέρια μας, και δεν ενθουσιαζόμαστε για το τι κάνουν οι άλλοι. Ποια η σημασία; Το μόνο που καταφέρνει αυτό είναι να σου αποστάσει την προσοχή και να χάσει τη συγκέντρωσή σου.

Δεν μπορεί να επικεντρωθείς στο να βελτιστοποιήσεις τη δική σου απόδοση, κάτι που είναι ο μοναδικός τρόπος που σε βοηθάει να είσαι στη θέση που θέλεις μετά από 20 αγώνες.


Διαβάστε Περισσότερα »

Keywords
Τυχαία Θέματα