Μη δεδομένη η παραμονή του Vettel στη Ferrari μετά το 2017

Ως ο αντικαταστάτης του Fernando Alonso πήγε στη Ferrari ο Sebastian Vettel. Η δεύτερη σεζόν του Γερμανού στην ιταλική ομάδα ολοκληρώνεται φέτος, έχοντας κατακτήσει μόλις 3 νίκες, χωρίς φυσικά να διεκδικεί τον παγκόσμιο τίτλο, αφού είναι ανίκανος να αναμετρηθεί με τους οδηγούς της Mercedes, μιας και δεν έχει το κατάλληλο μονοθέσιο, παρόλο που το φετινό ξεκίνημα

των Ιταλών ήταν ελπιδοφόρο.

Ο τετράκις Παγκόσμιος Πρωταθλητής έχει συμβόλαιο μέχρι και το τέλος του 2017 με την ομάδα του Maranello, χωρίς να είναι γνωστά τα σχέδια για το μέλλον. Η Ferrari ίσως χρειαστεί να αλλάξει εντελώς οδηγικό δίδυμο για το 2018, αφού ο Kimi Raikkonen θα σταματήσει στο τέλος της επόμενης σεζόν, με τον Maurizio Arrivabene να δηλώνει ότι ακόμα κι ένας με το όνομα του Vettel θα πρέπει να κερδίσει τη θέση του, κάτι που σημαίνει ότι οι συζητήσεις για την επέκταση του συμβολαίου του θα ξεκινήσουν την επόμενη χρονιά.

Δε νομίζω ότι μπορούμε να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη του με τις ανανεώσεις. Σήμερα, πολλά πράγματα έχουν αλλάξει. Αυτά που δούλεψαν με τον Michael, ίσως να μην δουλέψουν απαραίτητα με τον Sebastian. Ο Sebastian απλά πρέπει να εστιάσει στο μονοθέσιο. Είναι ένα άτομο που σου δίνει τόσα πολλά, και αυτό κάποιες φορές σημαίνει ότι ενδιαφέρεται λίγο-πολύ για τα πάντα, έτσι θα πρέπει να τον κάνεις να επικεντρωθεί ξανά, να του θυμίσεις ότι πρέπει να είναι συγκεντρωμένος στην κύρια δουλειά.

Ο Sebastian τώρα έχει συμβόλαιο μαζί μας. Δουλεύουμε μαζί φέτος και θα το κάνουμε ξανά την επόμενη σεζόν. Μετά, κατά τη διάρκεια της επόμενης σεζόν, θα δούμε. Καθένας από εμάς έχει στόχους, εγώ έχω, η ομάδα έχει, ο Sebastian έχει, όλοι τους έχουμε. Έτσι το μόνο σωστό είναι ότι όλοι -δεν έχει σημασία ποιος είναι- κερδίζουν τη θέση και το μισθό τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα