Το VW Group δεν πουλά κανένα brand

Έχει περάσει περισσότερος από ένας χρόνος από τότε που ξέσπασε το Dieselgate και πολλά έχουν γραφτεί σχετικά με το μέλλον των Ducati, Scania, ΜΑΝ και Lamborghini στο VW Group. Κατά καιρούς κυκλοφορούν φήμες πως ο γερμανικός όμιλος θα πουλήσει κάποιο brand του ώστε να βάλει τα ταμεία του χρήματα για τις ανάγκες αποπληρωμής

του Dieselgate, αλλά τώρα, ο επικεφαλής της Volskwagen, Hans Dieter Pötsch δήλωσε πως η οικονομική κατάσταση της VW είναι ακόμη υγιής και έτσι δεν υπάρχει κανένας λόγος να “ληφθούν” επείγοντα μέτρα, όπως η πώληση κάποιου εμπορικού σήματός της.

Η VW θέλοντας να αυξήσει τις πεσμένες πωλήσεις της στις Η.Π.Α (-12,47% το πρώτο 9μηνο του 2016) σκέφτεται να προσθέσει και άλλα αυτοκίνητα στη γκάμα αυτοκινήτων που πουλά στην απέναντι πλευρά του Ατλαντικού. Αυτό δήλωσε ο Herbert Diess, το αφεντικό της VW Αμερικής ο οποίος τόνισε πως η αγορά της Αμερικής διψά για crossovers, γι’αυτό και σύντομα θα ξεκινήσουν οι πωλήσεις του επταθέσιου Atlas, ενώ από το 2017 ίσως προστεθεί στη γκάμα και το Tiguan με το μακρύ μεταξόνιο. Επίσης, πρόσφατα έχουν ξεκινήσει και οι πωλήσεις του Golf Alltrack στις Η.Π.Α, ένα υπερυψωμένο station wagon, με τους Αμερικάνους να δείχνουν μια ιδιαίτερη προτίμηση σε αυτά τα μοντέλα.

Τέλος η VW, θέλοντας να δείξει πλέον το φιλικό, οικολογικό της πρόσωπο, ανακοίνωσε πως τα αυτοκίνητα που θα μεταφέρονται από την Ευρώπη στη Βόρειο Αμερική από το 2019 και μετά, θα μεταφέρονται με πλοία που κινούνται με υγροποιημένο φυσικό αέριο. Το κάθε πλοίο έχει μήκος 200 μέτρα και κινείται από έναν κινητήρα κατασκευής της ΜΑΝ απόδοσης 16.900 ίππων. Μεταφέρει περίπου 4.500 αυτοκίνητα και υπολογίζεται πως εκπέμπει 25% λιγότερο CO2, 30% λιγότερο NOx (οξείδιο του αζώτου), 60% λιγότερα αιωρούμενα σωματίδια και έως 100% λιγότερες εκπομπές SO2 (οξείδιο του θείου) σε σχέση με ένα συμβατικό πλοίο που καταναλώνει μαζούτ.

Keywords
Τυχαία Θέματα