Μεγάλο το ρίσκο για τον Magnussen, λέει ο Button

Ο Kevin Magnussen θα είναι ο επίσημος οδηγός τής McLaren για το 2014, μαζί με τον Jenson Button φυσικά, και θα πάρει τη θέση τού Sergio Perez, ο οποίος ψάχνει για μια ανταγωνιστική ομάδα για τη νέα σεζόν. Ο 21χρονος προέρχεται από το πρόγραμμα νέων οδηγών τής McLaren και κατέκτησε με άνεση το πρωτάθλημα

στη Formula Renault 3.5 και θέλει να γίνει ο νέος Lewis Hamilton, αν μπορούμε να το λέμε αυτό.

Ο Jenson Button, όμως, πιστεύει ότι ο Δανός θα έχει απίστευτη πίεση στις πλάτες του, αλλά και ότι είναι τεράστιο το ρίσκο να γίνεσαι επίσημος οδηγός τής McLaren από τα 21 σου, μη έχοντας την κατάλληλη ωριμότητα κι εμπειρία από τους αγώνες, όπως είναι λογικό σε τέτοια ηλικία.

Είναι μία απ’ αυτές τις θέσεις που μπορεί ν’ απογειώσει ή να τελειώσει την καριέρα σου πολύ νωρίς, αν τα πράγματα δεν πάνε τόσο καλά. Είναι ένα τεράστιο ρίσκο να μπεις στα βαθιά σε μια ομάδα που μάχεται για τον παγκόσμιο τίτλο. Αλλά, αν ένας οδηγός θέλει να πάρει αυτό το ρίσκο, σημαίνει ότι έχει πολλή αυτοπεποίθηση στον εαυτό του και στις ικανότητές του. Θα μπορούσες να το κάνεις με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, και νομίζω ότι αυτός είναι ο θετικός τρόπος.

Ο Button λέει πως λυπάται για την αποχώρηση του Perez από το Woking, όπως λέει ότι είχε γίνει με την αποχώρηση του Hamilton, στο τέλος τού 2012.

Είναι πάντα λυπηρό να βλέπεις έναν team-mate να φεύγει. Ποτέ δεν έχω έρθει πραγματικά πολύ κοντά με τους team-mates μου, αλλά περνάς μια ολόκληρη σεζόν με κάποιον και είστε μαζί σε σκαμπανεβάσματα. Είναι το ίδιο με το τέλος τού περασμένου έτους. Μπορείς να χτίσεις μια σχέση μ’ έναν team-mate, μαθαίνεις πολλά από τον καθένα, αποκτάς εμπειρία και μετά τα πράγμα τα αλλάζουν. Είναι λίγο δύσκολο στην αρχή, αλλά μπορείς να μάθεις να προσαρμόζεσαι, όπως κάνουμε όλοι στη ζωή.

Ο Βρετανός φροντίζει να μιλήσει με καλά λόγια για τον νέο του team-mate, λέγοντας πως είναι γρήγορος, αλλά τονίζει πως θα πρέπει να μάθει κάποια πράγματα μόνος του, δίχως να περιμένει βοήθεια από κάποιον.

Αν θέλει να μάθει κάποια πράγματα από την αρχή και να συνεχίσει μ’ αυτά, δε νομίζω ότι θα γίνει έτσι. Είμαι σίγουρος ότι θα μάθει από ‘μένα, γιατί είμαι στο άθλημα εδώ και 13 χρόνια, αλλά επίσης κι εσύ μαθαίνεις πράγματα από τους νέους οδηγούς.

Έχουμε δει την ταχύτητά του σε άλλες κατηγορίες, και νομίζω ότι η ομάδα έχει εντυπωσιαστεί από την ταχύτητά του στις δοκιμές που έκανε. Το πιο σημαντικό για ‘μένα είναι το feedback, αλλά έχω ακούσει ότι το feedback του είναι πολύ καλό απ’ αυτές τις δοκιμές, κάτι που είναι καλό, και μπορώ να πιστεύω στο feedback του.

Σε όλη τη σεζόν, λέω πως είναι σημαντικό να έχεις έναν team-mate που να είναι έμπειρος, ειδικά με τους νέους κανονισμούς. Ο Kevin δεν είναι έμπειρος, αλλά η ταχύτητά του είναι καλή, και νομίζω ότι αυτό είναι πιο σημαντικό για ‘μένα. Από τις δοκιμές που έχει κάνει, το feedback του είναι πολύ καλό, κάτι που είναι πολύ σημαντικό για το ξεκίνημα της σεζόν.

[Πηγή: Reuters]

Keywords
Τυχαία Θέματα