Με 600 άλογα η νέα Mercedes E63 AMG;

22:50 6/8/2015 - Πηγή: AutoBlog

Περιμένουμε τη νέα Mercedes E-Class να παρουσιαστεί στις αρχές του 2016 και πιο συγκεκριμένα, στην έκθεση του Detroit τον Ιανουάριο. Όμως νέα γενιά E-Class, σημαίνει και νέα

E63 AMG και η συγκεκριμένη κατηγορία έχει πάντα ενδιαφέρον αν μη τι άλλου για να δούμε πού θα φτάσει η ιπποδύναμη.

Στα 600 άλογα αν αληθεύουν τα τελευταία δημοσιεύματα! Η νέα E-Class θα κατασκευάζεται πάνω στην ίδια πλατφόρμα με την C-Class –MRA– και οι πληροφορίες μέχρι στιγμής κάνουν λόγο για μείωση του βάρους του μοντέλου κατά 70-150 κιλά αλλά προφανώς η Mercedes και η AMG έκριναν ότι η δίαιτα δεν αρκεί. Απαιτούνται και περισσότερα άλογα. Η E63 AMG θα κινείται από τον ίδιο twin-turbo V8 των 4 λίτρων που εξοπλίζει τόσο την AMG GT όσο και την C63 AMG αλλά θα χρησιμοποιεί το “επόμενο στάδιο” εξέλιξης. Δεν γνωρίζουμε τι περιλαμβάνει αυτό αλλά το αποτέλεσμα είναι αυτό που προανέφερα. 600 άλογα! 15 περισσότερα από την τρέχουσα E63 S.

Με μειωμένο βάρος και αυξημένη ιπποδύναμη, θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι η E63 AMG θα είναι αποκλειστικά διαθέσιμη με το σύστημα τετρακίνησης 4MATIC. Άλλωστε, όπως έχει δηλώσει στο παρελθόν ο Tobias Moers, οι πωλήσεις των δικίνητων E63 AMG από τότε που υπάρχει ως επιλογή και η τετρακίνητη δεν ξεπερνούν το 5% επί των συνολικών! Αυτό βέβαια σημαίνει ότι η το επερχόμενο μοντέλο θα είναι αρκετά ταχύτερο από αυτό που θα αντικαθιστά. Και δεν μιλάμε καν για την S έκδοση… Λογικά πάντως, η E63 AMG θα παρουσιαστεί μετά την W213 E-Class που σημαίνει ότι θα λανσαριστεί στην αγορά ως MY2017 μοντέλο.

Keywords
Τυχαία Θέματα