Κατασχέθηκαν One:1, Veneno Roadster και Veyron από γιο Αφρικανού δικτάτορα

Οι ελβετικές αρχές προχώρησαν στην κατάσχεση μιας Koenigsegg One:1 μιας Lamborghini Veneno Roadster και μιας Bugatti Veyron. Ιδιοκτήτης τους; Ο Teodoro Obiang Nguema Mbasogo, γιος του προέδρου/δικτάτορα της Αφρικανικής Ισημερινής Γουινέας.

Είναι η δεύτερη φορά που ο Teodoro Obiang Nguema Mbasogo βλέπει τα αυτοκίνητά του να κατάσχονται από

τις αρχές, μιας και το 2011 οι αρχές της Γαλλίας είχαν κατασχέσει δύο Bugatti Veyron, μία Rolls Royce Phantom Drophead Coupe, μια Ferrari Enzo, μια κίτρινη Ferrari 599 GTO, μια από τις 50 Maserati MC12, μια Porsche Carrera GT, μια από τις 40 Aston Martin V8 V600 Le Mans, μια από τις 77 Aston Martin One-77 και μία Bentley Brooklands, με τα αυτοκίνητα να βγαίνουν σε δημοπρασία για “μόλις” 3,1 εκατ. ευρώ.

Εδώ μπορείς να δες και ένα μικρό video με τα τρία supercars να μεταφέρονται από γερανούς. Οι αρχές κατηγορούν την αφρικανική οικογένεια για παράνομη χρήση κρατικών κεφαλαίων της χώρας. Η Ισημερινή Γουινέα είναι μια από τις μεγαλύτερες χώρες παραγωγής πετρελαίου στην Αφρική, όντως η πλουσιότερη κατά κεφαλήν χώρα στη “Μαύρη Ήπειρο”. Αυτό όμως δεν αντικατοπτρίζει την αλήθεια, μιας και σύμφωνα με τον ΟΗΕ, λιγότερο από 50% των 1,2 εκατ. κατοίκων της χώρας, έχει πρόσβαση σε καθαρό πόσιμο νερό, ενώ κατατάσσεται στις χώρες εκείνες που έχει τα χειρότερα πολιτικά και ανθρώπινα δικαιώματα.

Το 20% των παιδιών πεθαίνουν πριν καν φτάσουν στην ηλικία των 5 ετών και σύμφωνα με την οργάνωση Human Rights Watch, η χώρα χαρακτηρίζεται από τη διαφθορά, τη φτώχεια και την καταπίεση, μιας και τα χρήματα που παράγονται από την πώληση του πετρελαίου, εκμεταλλεύονται από λίγους και εκλεκτούς πολίτες.

Keywords
Τυχαία Θέματα