Ξεχασμένο πρωτότυπο: Mitsubishi S.U.P.

Το συγκεκριμένο πρωτότυπο είχε κάνει την πρώτη του εμφάνιση στην έκθεση του Τόκιο το 2001 με το όνομα S.U.P. να αποτελεί αρχικά των λέξεων Sports Utility Pack. Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και υβριδικό, καθώς φορούσε έναν 4-κύλινδρο κινητήρα βενζίνης 2.0-λίτρων που κινούσε τους εμπρός τροχούς σε συνεργασία με τα δύο ηλεκτρικά μοτέρ που έδιναν κίνηση στους πίσω.

Σαν σύνολο, έστελνε τη δύναμη στο οδόστρωμα μέσω ενός αυτοματοποιημένου μηχανικού κιβωτίου ταχυτήτων και της τετρακίνησης που διέθετε.

Το γιατί η λέξη “ξεχασμένο” στον τίτλο φαντάζομαι το αντιλαμβάνεσαι. Δεν διεκδικεί δάφνες σχεδίασης και ομορφιάς τουναντίον, ήταν ένα οβάλ άσχημο κατ’ εμε όχημα. Προσωπικά, οι γραμμές του εμπρός μέρους μου θυμίζουν το Murano παλαιότερης γενιάς όχι όμως το επίσης παρατημένο Murano Crosscabriolet το οποίο μπροστά στο Mitsubishi μοιάζει σικ. Το όλο πρότζεκτ είχε ξεκινήσει με τη λογική ότι θα προτιμηθεί από ανθρώπους που τους αρέσει η δράση, τα γκάτζετ και γενικά τα τεχνολογικά καλούδια. Οι σχεδιαστές το είχαν οραματιστεί με ημιδιάφανα πάνελ στις πόρτες οι οποίες άνοιγαν αντίθετα μεταξύ τους (λέγε με suicide doors) όπως τα πολύ παλαιότερα οχήματα, διαθέτοντας αποθηκευτικούς χώρους με τα εμπρός και πίσω φωτιστικά σώματα να έχουν ενσωματωθεί σε σωλήνες διατρέχοντας έτσι περιφερειακά όλο το αμάξωμα. Μπορούσε επίσης να προσαρμοστεί σκληρή οροφή με πλήρως ηλεκτρικό πανοραμικό άνοιγμα. Τα περίεργα…τώρα ξεκινούν καθώς η εταιρία είχε βάλει στα πίσω καθίσματα σακίδια και για κάποιο λόγο που μόνο οι ίδιοι ξέρουν, είχε τοποθετήσει και ντουζιέρα.

Όπως προείπα οι λόγοι που δεν είδε ποτέ το δρόμο της παραγωγής είναι προφανείς, όπως το ίδιο συνέβη με το πρωτότυπο επίσης Isuzu VX-02 ItalDesign. Ήταν της ίδιας λογικής με το vehiCross, πιο ενδιαφέρον βέβαια,και για αυτό είχε περισσότερες πιθανότητες να βγει στην παραγωγή. Παρόμοιες πορείες διέγραψαν επίσης τα Dodge Super8 Hemi, Volvo LCP 2000 και τη Lotus Emotion.

[See image gallery at www.autoblog.gr]

Keywords
Τυχαία Θέματα