Κανένας δε δείχνει κυρίαρχος, υποστηρίζει ο Whitmarsh

Το μεγάλο ερωτηματικό εν όψει της νέας σεζόν είναι η σειρά δυναμικότητα των μονοθεσίων. Έχει -και φέτος- η Red Bull το ταχύτερο μονοθέσιο, ή η McLaren έχει τη δική της απάντηση; Οι RB8 και MP4-27 φαίνονται ότι θα είναι τα ταχύτερα μονοθέσια, με το πρώτο να είναι, ίσως, λίγο(;) ταχύτερο. Ωστόσο, η βρετανική ομάδα είχε σχεδόν απροβλημάτιστο χειμώνα, και όλοι γνωρίζουμε την εξελικτική ικανότητα των τεχνικών του Woking

κατά τη διάρκεια της σεζόν.

Ο Martin Whitmarsh, Πρόεδρος της McLaren Racing, θεωρεί ότι αυτή τη στιγμή, καμιά ομάδα δε δείχνει να είναι κυρίαρχη, ενώ τονίζει ότι η δική του είναι ανταγωνιστική και ότι είχαν καλύτερο χειμώνα από τον περσινό, κάτι που διαπιστώσαμε κι εμείς Ας δούμε τι δήλωσε ο Βρετανός:

Κατ’ αρχάς, ο χειμώνας ήταν καλύτερος απ’ ό,τι πέρυσι. Πήγαμε στον περσινό αγώνα της Αυστραλίας, χωρίς να έχουμε ολοκληρώσει απόσταση ενός αγώνα και χωρίς να είμαστε ανταγωνιστικοί κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Η αίσθησή μας είναι ότι είμαστε ανταγωνιστικοί.

Τα κακά νέα είναι ότι δε φαίνεται να είμαστε κυρίαρχοι, αλλά τα καλά νέα, τόσο για ‘μάς, όσο και για το άθλημα, είναι ότι κανένας άλλος δε δείχνει να κυριαρχεί. Όλοι γνωρίζουμε και όλοι λέμε αυτή τη στιγμή ότι τα φορτία καυσίμου, τα ελαστικά και τα προγράμματα μάς επηρεάζουν στο να κρίνουμε την απόδοση, μα οι μεγάλες αποστάσεις και οι προσομοιώσεις αγώνα μάς δίνουν μια καλύτερη ένδειξη, και, βάσει αυτού, αισθανόμαστε ότι είμαστε ανταγωνιστικοί.

Ο Whitmarsh επισημαίνει, επίσης, πως ποτέ δεν τοποθέτησαν λίγα καύσιμα στην MP4-27, όπως πιστεύει ότι έκανε και η Red Bull στην RB8. Αυτό, ωστόσο, δεν προβληματίζει τον 53χρονο.

Είναι πολύ πιθανόν οι άλλοι να τοποθέτησαν περισσότερο καύσιμο από ‘μάς, αλλά νομίζω ότι εμείς και η Red Bull δεν κάναμε καθαρές προσομοιώσεις κατατακτηρίων. Υποθέτω ότι κάποιοι άλλοι μπορεί να έχουν τρέξει με λιγότερο καύσιμο από ‘μάς, όμως και πάλι, ποτέ δεν ξέρεις. Ωστόσο, νομίζω ότι το μονοθέσιο ήταν αξιόπιστο, άρεσε στους οδηγούς και αισθάνονται αρκετά καλά γι’ αυτό.


Διαβάστε Περισσότερα »

Keywords
Τυχαία Θέματα