Η επόμενη γενιά του Toyota Prius θα χρησιμοποιεί μέρη δοκιμασμένα στο αγωνιστικό TS040 Hybrid

Η απόκτηση τεχνογνωσίας και η μεταφορά τεχνολογίας από τους αγώνες στα αυτοκίνητα δρόμου, είναι η καλύτερη διαφήμιση για μια εταιρία και το προϊόν της.

Ο πρόεδρος της Toyota Motorsport GmbH, Yoshiaki Kinoshita, με βάση τα παραπάνω έδωσε κάποιες νέες πληροφορίες για την επόμενη γενιά του Prius, που θα κυκλοφορήσει το 2016. Το νέο μοντέλο του δημοφιλέστατου υβριδικού αυτοκινήτου του κόσμου, θα μπει στη παραγωγή τον Δεκέμβριο του 2015, με το αυτοκίνητο να έχει εσωτερική κωδική

ονομασία 690A.

Θα διαθέτει μέρη, που έχουν ήδη δοκιμαστεί στο αγωνιστικό TS040 HYBRID και βρίσκεται στη πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα του παγκόσμιου πρωταθλήματος αντοχής (World Endurance Championship WEC). Όπως καταλαβαίνεις, τα μέρη αυτά δεν θα είναι μηχανικά αλλά microchips και microcontrollers, καθώς και υπερπυκνωτές.

Ο Ιάπωνας τεχνικός συνέχισε λέγοντας η τετρακίνηση του TS040 θα μπορούσε να εφαρμοστεί και στην επόμενη γενιά του Prius, κάτι που ουσιαστικά επιβεβαιώνει τις φήμες που διάβασες τους προηγούμενους μήνες. Οι νέοι υπερπυκνωτές που θα διαθέτει η επόμενη γενιά του best-seller υβριδικού αυτοκινήτου παγκοσμίως έχουν δοκιμαστεί στο αγωνιστικό της Toyota στο Le Mans και επιλέχθηκαν γιατί είναι άκρως αποτελεσματικοί τόσο στην αποθήκευση της παραγόμενης ενέργειας κατά το φρενάρισμα, όσο και στην άμεση αναδιανομή της κατά την επιτάχυνση του αυτοκινήτου και θα αυξάνει την απόδοση του υβριδικού συστήματος κατά 10%.

Είναι ακόμα άγνωστο από τι υλικό θα είναι οι μπαταρίες, αλλά φήμες λένε ότι στην entry-level έκδοση του μοντέλου θα χρησιμοποιηθούν μετάλλων νικελίου, ενώ στις ακριβότερες εκδόσεις θα συναντάμε ιόντων-λιθίου, ώστε να αυξηθεί και η ηλεκτρική αυτονομία. Οι μπαταρίες μάλιστα του νέου Prius θα φορτίζονται και ασύρματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα