Η Toyota σταματά το RAV4 EV

Μετά την ανακοίνωση της Tesla που ανέφερε πως θα σταματήσει να δίνει μπαταρίες στην Toyota για το RAV4 EV, η Ιαπωνική εταιρία ανακοίνωσε πως το ηλεκτρικό RAV4 θα σταματήσει να πωλείται στο τέλος του έτους.

Το ηλεκτρικό

RAV4 έχει πουλήσει μόλις 1.594 μονάδες μέσα στα σχεδόν 2 χρόνια που βρίσκεται στην αγορά, με αρχική τιμή τα 49.800 δολάρια. Στόχος της Toyota ήταν να πουλήσει 2.600 RAV EV μέσα σε τρία 3 χρόνια. Έχει αυτονομία 160 χλμ, με τις μπαταρίες του ηλεκτροκινητήρα να φορτίζουν μέσα σε περίπου 6 ώρες μέσω απλής οικιακής πρίζας. Ο ηλεκτροκινητήρας είναι απόδοσης 115 kW (156 ίππων) έχει δύο προγράμματα λειτουργίας, Sport και Normal και τα 0-60 mph (0-96 χλμ/ώρα) τα κάνει αντίστοιχα σε 8,6 και 7,0 δευτερόλεπτα με τελική ταχύτητα 137 χλμ και 160 χλμ.

Από μηχανικής πλευράς, το RAV4 EV διαθέτει τροποποιημένη ανάρτηση, νέο σύστημα διεύθυνσης ενώ πολλά μηχανικά του μέρη έχουν επανατοποθετηθεί πάνω στο σασί ώστε να βελτιωθεί η κατανομή βάρους του, αφού οι μπαταρίες και ο ηλεκτροκινητήρας επηρέασαν σε σημαντικό βαθμό την ισορροπία.

Έχει αεροδυναμικό συντελεστή 0.30 Cd και από στιλιστικής πλευράς εξωτερικά διαθέτει νέο μπροστά προφυλακτήρα, νέα γρίλια, επανασχεδιασμένα φωτιστικά σώματα, LED φώτα ομίχλης, αεροτομή, ενώ στο εσωτερικό υπάρχει νέος πίνακας οργάνων, οθόνη αφής 8″, κιβώτιο ταχυτήτων το οποίο αντί για λεβιέ έχει κουμπιά και νέα καθίσματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα