Η Renault απέρριψε την αρχιτεκτονική του turbo κινητήρα της Mercedes

Ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Renault Sport F1, Rob White, παραδέχεται πως το power unit του Γάλλου κατασκευαστή δεν αποδίδει ακόμη το 100 τοις εκατό των δυνατοτήτων του και πως δεν είναι στο επίπεδο του κορυφαίου αυτή τη στιγμή PU106A Hybrid της Mercedes,

παρότι έχει βελτιωθεί αισθητά από το πρώτο τεστ της σεζόν.

Λίγο καιρό πριν, διάβασες για την επιλογή της Mercedes να χωρίσει τις δύο φτερωτές, αυτή των καυσαερίων στην μια πλευρά του κινητήρα και αυτή του καθαρού αέρα στην άλλη, κάτι που δίνει πλεονέκτημα στον κινητήρα της. Ο White αποκαλύπτει πως κι η Renault σκέφτηκε να χρησιμοποιήσει τη συγκεκριμένη διάταξη, όμως δεν προχωρησε σε αυτό, επειδή δεν θεωρεί τη συγκεκριμένη λύση την καλύτερη.

Κατά την πρώτη δοκιμή, ήμασταν χιλιόμετρα μακριά. Βρισκόμασταν σε κρίση. Αργήσαμε να πετύχουμε τους στόχους μας, είτε επειδή υποτιμήσαμε τους κινδύνους ή επειδή υπερεκτιμήσαμε τις ικανότητές μας στην επίλυση των προβλημάτων σε δεδομένο χρόνο.

Έχουμε δημιουργήσει ένα σχέδιο για να γεφυρώσουμε το χάσμα. Από τότε έχουμε σημειώσει πρόοδο, αλλά δυστυχώς, αυτή δεν είναι αρκετή.

Δεν υπάρχει τίποτα στην φιλοσοφία του κινητήρα, που να μας αποτρέπει από το να είναι ο καλύτερος. Δεν είναι ότι δεν είχαμε σκεφτεί την τοποθέτηση με αυτόν τον τρόπο (σ.σ. της Mercedes), απλά δεν πιστεύουμε πως είναι ο καλύτερος.

Το μεγάλο αφεντικό της Renault Sport F1, Jean-Michel Jalinier, συμπληρώνει πως απ’ όσα έχουν δει στους κινητήρες των αντιπάλων τους, δεν τους εντυπωσίασε κάτι τόσο ώστε να θεωρούν πως πιάστηκαν “αδιάβαστοι”. Πάντως, τα προβλήματα που αντιμετώπισε ο Energy F1-2014 στην αρχή της χρονιάς, θα πληγώσουν κάποιες από τις ομάδες και στη συνέχεια του πρωταθλήματος, αφού αρκετά από τα περιφερειακά εξαρτήματα έχουν ήδη αλλαχθεί αρκετές φορές.

Υπενθυμίζοντας, κάθε ομάδα έχει στη διάθεσή της 5 διαθέσιμους κινητήρες εσωτερικής καύσης, 5 MGU-K, 5 MGU-H, 5 μπαταρίες, 5 τούρμπο και 5 μονάδες ελέγχου και τις ποινές για κάθε επιπλέον εξάρτημα μπορείς να τις βρεις εδώ. Ο White βλέπει πως κάποιες ομάδες της Renault βρίσκονται αρκετά μπροστά από τον προγραμματισμένο κύκλο τους και αυτό θα δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα στην προσπάθεια να μείνουν εντός ορίων.

Κάποιες ομάδες, έχουν καταναλώσει περισσότερα στοιχεία του power unit από ό,τι είχαμε προγραμματίσει. Αυτό σημαίνει ότι οι ομάδες μας βρίσκονται σε διαφορετικά στάδια της εξέλιξης.

Για κάποιους, μπορεί να είναι δύσκολο να παραμείνουν εντός των επιτρεπόμενων πέντε μονάδων ανά οδηγό για όλη τη σεζόν.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Michael Schmidt, το μεγαλύτερο πρόβλημα φαίνεται να το αντιμετωπίζει η ομάδα της Lotus, με την Caterham να ακολουθεί από κοντά. Πάντως, τον ιδιοκτήτη της πρώτης, Gerard Lopez, φαίνεται να τον απασχολεί περισσότερο η αποκάλυψη των ή της ομάδας που δεν έχει πληρώσει την Renault για τα power units.

Εμείς έχουμε πληρώσει. Είμαστε απόλυτα συνεπής.

Είχαμε μια συνάντηση (με τη Renault), γιατί ήθελα να διευκρινίσουν την τιμή τους. Τους είπα: “αν πρόκειται να πείτε πράγματα, τότε κατονομάστε την ομάδα που έχει θέμα”. Μην λέτε απλά “ομάδες” και στη συνέχεια να περιμένετε οι άνθρωποι να βγάλουν τις δικές τους αποφάσεις.

Σεβόμαστε τις συμφωνίες που έχουμε μαζί τους. Αν υπάρχει κάποιος (που δεν έχει πληρώσει), πρέπει να είναι κάποιος άλλος, αλλά εγώ δεν είμαι καν σίγουρος ότι υπάρχει, για να είμαι ειλικρινής μαζί σας, οπότε θα δούμε.

Keywords
Τυχαία Θέματα