Η Singer παρουσίασε τη νέα, 4-λιτρη 964 στο Quail του Pebble Beach

Η Singer είναι αυτή τη στιγμή μία από τις πλέον πολυσυζητημένες “βιοτεχνίες” αυτοκινήτου στον κόσμο. Αναφέρομαι σε αυτήν ως βιοτεχνία γιατί δεν πρόκειται για απλό βελτιωτή. Όπως και να έχει όμως, στο Quail του Pebble Beach, παρουσίασε τη νέα της δημιουργία. Μία Porsche 964 με 4-λιτρο, επίπεδο κινητήρα!

Τα αυτοκίνητα που βγάζει

η Singer είναι στο όριο της τελειότητας και αυτή η παράδοση συνεχίζεται και στο τελευταίο μοντέλο. Κάθε λεπτομέρεια έχει προσεχθεί. Από το “περιποιημένο” chassis, τη νέα καλωδίωση, τις νέες αναρτήσεις, τα νέα φρένα, το νέο εσωτερικό και φυσικά, τον νέο κινητήρα.

Αυτός, βασίζεται στον 3.6 λίτρων, επίπεδο εξακύλινδρο κινητήρα της 964. Η ενδιάμεση εξέλιξη του ήταν στη μορφή ενός ανακατασκευασμένου, blueprinted κινητήρα 3.8 λίτρων της Cosworth και τώρα, πήγε μία βόλτα στην Ed Pink Racing και μεγάλωσε περαιτέρω στα 4 λίτρα. Αποδίδει περί τα 400 άλογα στις 7.200 σ.α.λ. και 427 Nm ροπής στις 6.000 σ.α.λ.

Σύμφωνα με την Singer, η συγκεκριμένη 911 έχει περισσότερο grand tourer παρά “αγωνιστικό” χαρακτήρα αλλά όπως και να έχει, είναι πραγματικά αψεγάδιαστη. Λάθος, έχει ένα ψεγάδι και μάλιστα πάρα πολύ σημαντικό. Την τιμή της που λογικά θα ξεπερνά τα 500.000 δολάρια…

Keywords
Τυχαία Θέματα