Η Red Bull πιστεύει πως ο Ricciardo θα εντυπωσιάσει το 2014

Αν δεν παινέψεις το σπίτι σου θα πέσει να σε πλακώσει, λέει μια γνωστή παροιμία και στη Red Bull Racing, μετά από τις συνεχείς δηλώσεις υποστήριξης στον πρωταθλητή Sebastian Vettel, ξεκίνησε και η ψυχολογική ανάταση του Daniel Ricciardo. Ο Christian Horner, σε πρόσφατη συνέντευξή του, δήλωσε πως ο νεαρός Αυστραλός θα είναι η έκπληξη του νέου πρωταθλήματος:

Ειλικρινά

πιστεύω ότι θα είναι η έκπληξη του επόμενου έτους. Ξέρει ότι έχει μεγάλα παπούτσια να γεμίσει και το να βρεθείς αντιμέτωπος με το Sebastian Vettel είναι ένα μια αποκαρδιωτική προοπτική για κάθε οδηγό.

Ο Daniel είναι ένας νέος οδηγός που έχει πολύ ακατέργαστο ταλέντο. Ξέρει την ομάδα αρκετά καλά έχοντας υπάρξει μέλος της junior team, αλλά και μέσα από το χρόνο του στην Toro Rosso και εκείνο ως δοκιμαστής και αναπληρωματικός οδηγός για εμάς.

Αν κάποιοι αναρωτιούνται ακόμη για το ρόλο που θα έχει ο Ricciardo στη Red Bull, ο Horner φροντίζει να ξεκαθαρίσει κι άλλο το τοπίο, λέγοντας πως πρωταρχικός στόχος του οδηγού του, θα είναι να αποκομίσει εμπειρίες και να μάθει στο πλευρό του πρωταθλητή Vettel.

Νομίζω πως ο Daniel έχει το σωστό χαρακτήρα και την σωστή προσέγγιση, ώστε να πάρει τα μέγιστα από την εμπειρία (του 2014). Να μάθει από το Sebastian και να ασπαστεί το γεγονός πως θα είναι ο team-mate του και να προσπαθήσει να μάθει κι από αυτό.

Το 2014 θα είναι δύσκολη χρονιά για όλες τις ομάδες, εξαιτίας των πολύ μεγάλων αλλαγών στους κανονισμούς. Όλες οι πληροφορίες έως ώρα, δείχνουν πως θα περάσουμε ξανά σε πρωτάθλημα κινητήρων και από τα στόματα ανθρώπων που γνωρίζουν πολύ καλά τα του σπορ, οι εγκαταλείψεις θα παίξουν μεγάλο ρόλο, όπως και η συγκομιδή του κάθε βαθμού. Εάν επιβεβαιωθεί και η μετακίνηση Magnussen αντί του Perez, η Red Bull θα ακολουθήσει τις McLaren και Mercedes στην στρατηγική ξεκάθαρου Νο.1 οδηγού, κάτι που μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο στο κυνήγι του τίτλου οδηγών για το 2014.

[Πηγή: Autosport | Photo Copyrights: Getty Images]

Keywords
Τυχαία Θέματα