Η Opel θα μεταφέρει τη παραγωγή του Mokka από τη Κορέα στην Ισπανία

Φαίνεται πως η ένταση που υπάρχει στη Βόρειο Κορέα, ίσως οδηγήσει την Opel να μεταφέρει τη παραγωγή του Mokka από τη Νότιο Κορέα στην Ισπανία. Η GM Κορέας, πρώην Daewoo Motors, διαθέτει τέσσερα εργοστάσια παραγωγής στη Νότιο Κορέα

στις πόλεις Bupyeon-gu, Gunsan, Changwon και Changwon, τα οποία κάθε χρόνο κατασκευάζουν κοντά στο 1 εκατ. αυτοκίνητα, ανάμεσά τους τα Chevrolet Malibu, Cruze, Orlando, Spark, Aveo, Trax, Captiva και Opel Mokka.

Η Opel έχει δεχτεί μέχρι τις αρχές Μαΐου 100.000 Mokka και σίγουρα είναι ένα σημαντικό μοντέλο για την τοπική αγορά και την οικονομία της Νοτίου Κορέας. Ωστόσο, οι επιθετικές προθέσεις του κομμουνιστικού καθεστώτος της Βορείου Κορέας, ανάγκασαν την GM να σκεφτεί να μεταφέρει τη παραγωγή του Mokka και του Chevrolet Cruze στην Ευρώπη. Το Mokka είναι πιθανό να κατασκευάζεται στην Ισπανία, στο εργοστάσιο της Σαραγόσα. Εκεί η Opel κατασκευάζει επίσης τα Corsa, Meriva και Combo με το εργοστάσιο να μην έχει λειτουργεί σήμερα στο 100%, λόγω της πλεονάζουσας παραγωγής.

Παράλληλα η GM εξετάζει να μεταφέρει τη παραγωγή του Aveo από τη Κορέα, στη Κίνα και στις Η.Π.Α.

[Πηγή: Handelsblatt, Reuters]

Keywords
Τυχαία Θέματα