Video: Ένα σύντομο review της Rolls-Royce Wraith

Ο επικεφαλής προιοντικού σχεδιασμού της Rolls-Royce Wraith, Philip Harnett κάθισε πίσω από το τιμόνι της και μας μιλά για το νέο Βρετανικό πολυτελές coupe αυτοκίνητο, ενώ το οδηγεί στο επαρχιακό δίκτυο της Αγγλίας.

Η coupe έκδοσης της Ghost διαθέτει υπερπολυτελές εσωτερικό με τις πόρτες να είναι επενδυμένες με “Phantom-grade” δέρμα και ξύλο με πόρους, το οποίο η Rolls-Royce το ονομάζει “Canadel Panelling”. Επίσης στο κέντρο του ταμπλό υπάρχει ένα αναλογικό ρολόι μέσα σε ένα χρωμιομένο πλαίσιο με μαύρα γυαλιστερά διακοσμητικά.

Οι βελόνες του είναι μαύρες και πορτοκαλί αποδίδοντας με αυτό φόρο τιμής στην αεροπορική κληρονομία της εταιρίας.

Η δυνατότερη RR που έχει βγει ποτέ από το εργοστάσιο της Βρετανικής εταιρίας στο Goodwood, φορά τον twin-turbo V12 κινητήρα 6,6-λίτρων, ο οποίος αποδίδει 633 άλογα με 800 Nm ροπής, με τα 0-100 χλμ/ώρα να τα κάνει σε 4,6 δευτερόλεπτα. Διαθέτει μεγαλύτερα φρένα, σφιχτότερη και χαμηλότερη κατά 10mm ανάρτηση.

To μεταξόνιο της Wraith Ghost Coupe είναι κατά 180 mm μικρότερο από τα 3.295 mm της Ghost ενώ το συνολικό μήκος της αγγίζει τα 5.200 mm. Το ύψος της έχει μειωθεί κατά 43 mm, ενώ το πίσω μέρος είναι μακρύτερο κατά 40 mm. Ζυγίζει 2.300 κιλά και διαθέτει σύστημα GPS το οποίο ελέγχει τον δρόμο και επιλέγει την κατάλληλη ταχύτητα στο κιβώτιο.

Οι πωλήσεις της θα ξεκινήσουν από το φθινόπωρο με αρχική τιμή €245.000 ενώ μέσα στο 2014-2015 θα παρουσιαστεί και η cabrio έκδοση της.

[Πηγή: Rolls-Royce]

Keywords
Τυχαία Θέματα