Η Morgan παρουσιάζει το Plus 8 Speedster Limited Edition

Η Morgan σε μία (καλοδεχούμενη) προσπάθεια να μας γυρίσει πίσω σε εποχές “αγωνιστικών” αυτοκινήτων δρόμου, παρουσίασε την ειδική έκδοση του ιστορικού της Plus 8, με όνομα Speedster. Πριν ξεκινήσουμε να αναφέρουμε τα μηχανικά του, αξίζει να σημειώσουμε πως το Plus 8 είναι το ελαφρύτερο επιβατικό αυτοκίνητο με V8 κινητήρα στον κόσμο που πληροί τα Ευρωπαϊκά standards ασφαλείας.

Κάτω από το καπό του Plus 8 Speedster Limited Edition, βρίσκεται ένας 4.8 λίτρων V8 κινητήρας της BMW

που αποδίδει 367 ίππους και 490 Nmροπής και συνδυάζεται είτε με 6-τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο (standard), είτε με 6-τάχυτο αυτόματο της ZF (extra). Χάρη στο εξαιρετικά χαμηλό βάρος των 1.100 κιλών, τα 100km/h από στάση έρχονται σε 4.2 δευτερόλεπτα και η τελική διαμορφώνεται στα 238km/h.

Η παραγωγή του αυτοκινήτου θα ξεκινήσει τον Ιούνιο με τις πρώτες παραδόσεις να γίνονται μέσα στο καλοκαίρι. Φυσικά, για να αποκτήσει κανείς το Morgan Plus 8 Speedster (που φυσικά θα παραχθεί σε εξαιρετικά περιορισμένο αριθμό), θα πρέπει να αποχωριστεί τουλάχιστον 69.995 λίρες Αγγλίας ή 85.000 περίπου ευρώ συμπεριλαμβανομένων των φόρων.

[Πηγή: Morgan]

Keywords
Τυχαία Θέματα