Video: Σύγκριση pit stop του 1950 και του 2013 στην F1

Ένα από τα πιο εντυπωσιακά κομμάτια τής Formula 1 είναι η διαδικασία αλλαγής ελαστικών σ’ ένα μονοθέσιο ή απλά το “pit stop”, όπως έχουμε συνηθίσει να τ’ ονομάζουμε. Οι μηχανικοί των ομάδων μπορούν πλέον να βγάλουν τα παλιά ελαστικά και να περάσουν καινούρια σε λιγότερο από 3 δευτερόλεπτα, κάτι που μοιάζει αδιανόητο στον απλό φίλαθλο της Formula 1, ο οποίος θεωρεί ότι οι μηχανικοί κάνουν “μαγικά”.

Φυσικά, τα πράγματα δεν ήταν πάντα

έτσι στην ιστορία της Formula 1, και τα pit stop, μερικές δεκαετίες πριν, έμοιαζαν με αιωνιότητα μπροστά στις αστραπιαίες κινήσεις που γίνονται σήμερα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το video που ακολουθεί, που μας πάει πίσω στο 1950 και μας δείχνει ότι για ν’ αλλαχτούν μόνο τα 2 μπροστινά ελαστικά (και να γίνει ανεφοδιασμός), ο οδηγός έπρεπε να μείνει ακινητοποιημένος για περισσότερο από 1 λεπτό, ενώ σίγουρα φαίνεται παράξενο το γεγονός ότι υπάρχει μόνο ένα άτομο που κάνει την αλλαγή!

Στο τέλος του video, για να καταλάβουμε την πραγματική διαφορά ταχύτητας σ’ αυτά τα 63 χρόνια, θα δούμε το pit stop του Fernando Alonso στο περσινό Αυστραλιανό Grand Prix.

Keywords
Τυχαία Θέματα