Η Lotus σημείωσε οικονομικές απώλειες ύψους £57 εκατ. το 2015

Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία η Lotus F1 team προτού εξαγοραστεί από την Renault έναντι μόλις £1, σημείωσε ζημία ύψους 57. εκατ. για το 2015. Πράγμα που προκαλεί έντονους προβληματισμούς εφόσον η αγωνιστική ομάδα για το 2014 είχε σημειώσει απώλειες της τάξεως των £ 5,8εκ.

Πέρυσι, ο κύκλος εργασιών μειώθηκε από £114,7 εκατ. το 2014 σε £78,4 εκατ. κάτι οποίο οφείλεται

κατά κύριο λόγο στη μείωση των χορηγιών σύμφωνα με τα λεγόμενα της ομάδας. Το κόστος πωλήσεων μειώθηκε κατά £11 εκατ. καθώς η ομάδα κατάφερε να χαλιναγωγήσει τις δαπάνες, επιτυγχάνοντας έτσι ένα νούμερο που αναγνωρίζει τη δύσκολη σεζόν και συναφείς δημοσιονομικούς περιορισμούς που αντιμετώπιζε η εταιρεία, κατά τη διάρκεια του έτους μέχρι την εξαγορά τον Δεκέμβριο του 2015. Ωστόσο η αγωνιστική ομάδα φαίνεται να αισιοδοξεί για το μέλλον, αφού σκοπός για το 2016, είναι η εταιρεία να σταθεί και πάλι αντάξια των προσδοκιών τόσο αθλητικά όσο και επιχειρηματικά ορίζοντας το σωστό επίπεδο δαπανών, επενδύσεων και νέων πρακτικών εργασιών.

Η ομάδα σε δηλώσεις της για την απόδοσή της εντός πίστας ανέφερε:

Στην πίστα, βελτιωμένη απόδοση αναμένεται να επιτευχθεί κατά το δεύτερο μισό της σεζόν. Ωστόσο, λόγω των μειονεκτημάτων που προκύπτουν από την έλλειψη ανάπτυξης κατά τη διάρκεια της σεζόν του 2015, δεν αναμένεται να υπάρξει βελτίωση σε σχέση με την περσινή μας απόδοση.

Το Power-unit της Renault για το 2017-2018 το οποίο πρόκειται να φωλιάσει στα μονοθέσια των Red Bull και Torro Rosso, σύμφωνα με ανακοινώσεις της Renault, θα αποτελέσει μέρος της δέσμευσης που έχει η γαλλική εταιρεία απέναντι στο άθλημα.

Keywords
Τυχαία Θέματα