Θα σου άρεσε ένα supercar από την Alfa Romeo;

Αν και έχουμε ακούσει αρκετές φορές τα τελευταία χρόνια για αναγέννηση της Alfa Romeo, παρόλα αυτά τα αποτελέσματα ήταν πάντα απογοητευτικά καθώς δεν ακολουθούσε τις δηλώσεις και ένα αυτοκίνητο αντάξιο του ονόματος και της ιστορίας της Μιλανέζικης εταιρίας. Μπορεί η περιορισμένης παραγωγής 8C Competizione και Spider να ήταν ένα καλό δείγμα του τι μπορεί να κατασκευάσει η Alfa Romeo,

αλλά η περιορισμένη γκάμα μοντέλων δεν βοήθησε στην ανάκαμψη της εταιρίας.

Η προσπάθεια που γίνετε τώρα για την επιστροφή της φίρμας στην παγκόσμια αγορά φαίνεται να είναι η πιο φιλόδοξη των τελευταίων ετών. Μπορεί οι πωλήσεις της 4C να μην είναι οι αναμενόμενες, καθώς το target group που απευθύνεται είναι μικρό, αλλά δεν παύει να είναι ένα εξαιρετικό μικρό supercar. Έτσι το βάρος των πωλήσεων πέφτει στην νέα Giulia και την κορυφαία έκδοσή της Quadrifoglio, με τις πρώτες εντυπώσεις να είναι θετικές και αναμένουμε να δούμε πως θα τα πάει και στις πωλήσεις.

Έχει ανάγκη η Alfa Romeo όμως ένα supercar για να βελτιώσει την εικόνα της; Αν ναι πως πιστεύεις πως θα πρέπει να είναι; Η πολωνική “Breshke Design” αντλώντας έμπνευση από τις Alfa του χθες και προσθέτοντας στοιχεία από τα σημερινά μοντέλα, δημιούργησε ένα πρωτότυπο που συνδυάζει την κομψότητα, την ομορφιά και τις έντονες καμπύλες, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Και το όνομα αυτής, Furia.

Σύμφωνα με τον σχεδιαστή Paul Breshke, οι γραμμές της Furia είναι εμπνευσμένες από την 33 Stradale και την GTV Spider. Οι μεγάλοι θόλοι στους τροχούς, οι απαλές γραμμές που διατρέχουν το σώμα του αυτοκινήτου και διακόπτονται από τους θόλους των εμπρός τροχών, η γυάλινη καμπίνα και η χαρακτηριστική τριγωνική μάσκα είναι τα κύρια σχεδιαστικά στοιχεία του αυτοκινήτου. Η σχεδίαση του πίσω μέρους δανείζεται πολλά στοιχεία από την Tipo 33-2 Daytona, G1 και Cuneo 33 Stradale. Ο μεγάλος διαχύτης στο πίσω μέρος μαζί με την εξαγωνική εξάτμιση, τα λεπτά και φαρδιά φώτα led, το μεγάλο πορτοκαλή γάντζο ρυμούλκησης και το ιδιαίτερο καπό του κινητήρα, το οποίο θυμίζει λίγο Ferrari Sergio, μας δίνουν ένα πολύ όμορφο συνδυασμό κομψότητας και αγριάδας . Τέλος το εσωτερικό είναι εξίσου εντυπωσιακό με πολύ δέρμα και αρκετό carbon.

Το μέλλον της Alfa Romeo είναι συνυφασμένο με το παρελθόν της, ή θα κατασκευάσει αντάξια αυτοκίνητα όπως αυτά που θαυμάζαμε τότε και θα ξαναμπεί στις καρδιές των φίλων της αυτοκίνησης ή θα κινηθεί στη μετριότητα και θα κάνει κατασκευές που δεν αρμόζουν στην ιστορία της. Για να έχεις μέλλον πρέπει να ξεπερνάς το παρελθόν σου και όταν έχεις τέτοιο ένδοξο παρελθόν, πρέπει να χτίσεις και ένα αντάξιο μέλλον, αλλιώς γίνεσαι έρμαιο της ιστορία σου. Θα ήθελες ένα supercar από την Alfa Romeo που να μοιάζει στη Furia;

[See image gallery at www.autoblog.gr]

Keywords
Τυχαία Θέματα