Η Infiniti δουλεύει πάνω σε μία υβριδική ναυαρχίδα 700 ίππων που θα βασίζεται στο Essence concept

Μία απλή αναζήτηση, θα αποδείξει σε όποιον ενδιαφέρεται πως η Infiniti, τα τελευταία χρόνια, έχει βασίσει πρακτικά τα πάντα στο Essence concept (από έναν υποτιθέμενο αντίπαλο στο GT-R, σε coupe υψηλών επιδόσεων, σε τετράπορτο coupe-ειδές), όμως ακόμα δεν έχουμε δει κάτι που να επιβεβαιώνει τους ισχυρισμούς της.

Αυτή τη φορά, ο επικεφαλής της, Johann de Nysschen, εξέφρασε την επιθυμία του να παρουσιάσει την έκδοση παραγωγής του προαναφερθέντος concept, μέχρι το τέλος της δεκαετίας. Μπορεί να έδωσε περαιτέρω

πληροφορίες, αλλά είναι γνωστό ότι δεν χρειάζεται πολύ για να αρχίσει να κυκλοφορεί μία φήμη.

Η φήμη που σχετίζεται με τις δηλώσεις του de Nysschen, αναφέρουν πως το μοντέλο θα είναι πιθανότατα ένα τετράθυρο sedan που θα μπορούσε να ονομαστεί Q80 Eau Rouge ή Q90 Eau Rouge. Θα τεθεί αντιμέτωπο με αυτοκίνητα όπως η Porsche Panamera, η Mercedes-Benz CLS και η BMW 6-Series GranCoupe ενώ κάτω από το καπό, θα βρίσκεται ένα ολοκαίνουριο υβριδικό σύστημα. Αυτό θα αποτελείται από έναν υπερτροφοδοτούμενο 3-λιτρο V6 με άμεσο ψεκασμό που μαζί με έναν ηλεκτροκινητήρα, θα αποδίδει 550 ίππους. Θα υπάρχει όμως και ισχυρότερη έκδοση με 700 άλογα. Και οι δύο εκδόσεις όμως, θα χρησιμοποιούν το Attesa σύστημα τετρακίνησης που βρίσκουμε στο Nissan GT-R.

Το φημολογούμενο super-sedan αναμένεται να παρουσιαστεί το 2017 ή το 2018 ενώ η τιμή του αν και όταν βγει στην αγορά, θα ξεκινά κάτω από τις 200.000 δολάρια.

[Πηγή: Motoring]

Keywords
Τυχαία Θέματα