Η Ford θα χρησιμοποιήσει CFRP για να μειώσει το βάρος των αυτοκινήτων της κατά 340 κιλά

Σήμερα και μέχρι Πέμπτη διεξάγεται στο Dusseldorf της Γερμανίας η έκθεση Composites Europe και σ’αυτή η Ford παρουσίασε ένα καπό για το νέο Focus κατασκευασμένο από πλαστικό ενισχυμένο με carbon , carbon fiber

reinforced plastic (CFRP), που το βάρος του είναι πάνω από 50% ελαφρύτερο από το κανονικό που χρησιμοποιείτε στο αυτοκίνητο παραγωγής. Το καπό πληρεί επίσης τις προδιαγραφές για την προστασία των πεζών, εξαιτίας της ύπαρξης ειδικού αφρού ανάμεσα στα δυό στρώματα από CFRP.

Ο σκοπός της παρουσίασης αυτής είναι να περάσει το συντομότερο στη παραγωγή. Τα οφέλη είναι πολλά καθώς εκτός του ότι μειώνει το συνολικό βάρος, είναι και πέντε φορές πιο ανθεκτικό αλλά και δυο φορές πιο στιβαρό. Η Ford έχει δεσμευτεί ότι μέχρι το 2020 θα μειώσει το συνολικό βάρος των αυτοκινήτων της κατά 340 κιλά.

Η διαδιακαία παραγωγής επιτυγχάνεται με την εισαγωγή ρητίνης στα προ-σχηματισμένα από ανθρακονήματα υλικά, με ένα γρήγορο, σταθερό και προσαρμόσιμο τρόπο, με υψηλής ποιότητας αποτελέσματα, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η εταιρία. Αυτή η κουκούλα CFRP τοποθετηθεί στο Focus έχει κάνει καλά σε πρόσκρουσης με πεζό κεφάλι προστασία δοκιμές που οφείλεται σε ένα ειδικό πυρήνα αφρού τοποθετείται μεταξύ δύο στρωμάτων των ελασμάτων.


Διαβάστε Περισσότερα »

Keywords
Τυχαία Θέματα