Η Ferrari θα συνεχίζει να κατασκευάζει V12 κινητήρες, θα προσθέσει V6 καθώς και υβριδικούς κινητήρες

Ο CEΟ της Ferrari, Amedeo Felisa, σε πρόσφατη συνέντευξη του αποκάλυψε μερικές λεπτομέρειες για την υβριδική τεχνολογία που ετοιμάζουν. Μιλώντας στο Βρετανικό Autocar, ο Felisa δήλωσε ότι το δικό τους υβριδικό σύστημα δεν θα είναι μόνο για να παράγει επιπλέον δύναμη, αλλά θα αποθηκεύει και ενέργεια. Συνέχισε λέγοντας ότι αυτή η τεχνολογία σήμερα είναι ακριβή αλλά ο δρόμος είναι ανοικτός και η εξέλιξη θα μειώσει το κόστος και το μειονέκτημα του βάρους.

Ο

ίδιος αρνήθηκε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες, αλλά τόνισε ότι η τεχνολογία θα αυτή, θα τους επιτρέψει να συνεχίζουν να παράγουν V12 κινητήρες, ενώ αποκάλυψε ότι ίσως όλα τα μελλοντικά τους μοντέλα διαθέτουν την υβριδική τεχνολογία στον στάνταρ εξοπλισμό.

Τέλος ο Felisa δήλωσε ότι ίσως η Ferrari βγάλει στη παραγωγή και V6 κινητήρες. Ακόμη η ιδέα βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο, αλλά ο CEO της Ferrari δήλωσε ότι ακόμη στην Αμερική, όπου πριν από μερικά χρόνια κανείς δεν σκεφτόταν κάτι λιγότερο από V8 κινητήρες, είναι πλέον σαφές ότι οι συμπεριφορές έχουνε αλλάξει. Ολοκλήρωσε λέγοντας ότι πρέπει να σκεφτούνε προς την κατεύθυνση αυτή αν θέλουν να παραμείνουν ανταγωνιστικοί.


Διαβάστε Περισσότερα »

Keywords
Τυχαία Θέματα