Η Ferrari καλύτερα να ξεχάσει το πρωτάθλημα του 2014

Αυτά ήταν τα λόγια του Alan Permane, επικεφαλής λειτουργιών πίστας της Lotus, στο Autosport. Ο Βρετανός πιστεύει πως οι μεγάλες αλλαγές του 2014 θα φέρουν πιο κοντά τις ομάδες, μαζεύοντας τις διαφορές, αλλά δεν πρόκειται να καλύψουν την μεγάλη διαφορά που έχει προς όφελός του ο συνδυασμός VettelRed Bull.

Δεν πρόκειται οι Marussia και Caterham να ξεκινήσουν επί ίσοις όροις. Κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί.

Θα γίνει μια κάποιου είδους επαναφορά, αλλά δεν θα υπάρξει ολική επαναφορά.

Ο Sebastian (Vettel) έχει πάνω από δύο δευτερόλεπτα ανά γύρο πλεονέκτημα τώρα και θα μεταφέρει κάμποσο από εκείνο το πλεονέκτημα και στο επόμενο έτος.

Και ας το παραδεχτούμε. Η Red Bull είναι η καλύτερη ομάδα στην κατασκευή γρήγορου αυτοκίνητου τώρα, οπότε, γιατί να μην είναι η καλύτερη και στην κατασκευή αυτοκινήτου για την επόμενη χρονιά;

Αποθαρρυντικά λόγια για τους αντιπάλους την Αυστριακής ομάδας, τα οποία δεν μπορούμε παρά να παραδεχτούμε πως έχουν κάποια βάση, ιδιαίτερα όταν προέρχονται από έναν σημαντικό άνθρωπο της Formula 1. Ο Permane μίλησε και για τους νέους κινητήρες, δείχνοντας απόλυτη εμπιστοσύνη στην Renault, που θα προμηθεύει και για το 2014 την Red Bull.

Υποθέτω ότι υπάρχει η επίδραση του κινητήρα, αλλά δεν υπάρχει κανένας λόγος να πιστεύουμε ότι η Renault δεν θα κάνει σωστή δουλειά με αυτό. Λογικά θα είναι μια χαρά.

Μπορείτε να είστε σίγουροι ότι (ο Vettel) θα έχει δυνατό και με καλή οικονομία καυσίμου κινητήρα.

Η Red Bull θα είναι η ομάδα που θα πρέπει να κερδίσουμε και του χρόνου και ο Vettel ο οδηγός φαβορί (για τον τίτλο).

Μεγάλη κουβέντα γίνεται για τις οδηγικές ικανότητες του Γερμανού πρωταθλητή. Τι έχει όμως να πει για αυτό, ένας άνθρωπος που ξέρει τα πράγματα καλύτερα από εμάς;

Απέχει 2,5 δευτερόλεπτα ανά γύρο. Αυτή η διαφορά πρέπει να γίνεται κυρίως από αυτόν (Vettel), καθώς ο Mark Webber δεν βρίσκεται ούτε κατά διάνοια κοντά (σε αυτούς τους χρόνους).

Υποψιάζομαι ότι δεν πηγαίνει flat out, παρά μόνο στις κατατακτήριες και σε περιπτώσεις όπως αυτή (μετά το safety car στη Σιγκαπούρη). Ειλικρινά, αυτό καταστρέφει ψυχολογικά τους αντιπάλους του.

Όσο για τις δηλώσεις Alonso και τον στόχο του πρωταθλήματος του 2014;

Αν ήμουν ο Fernando, να μιλάω για κατάκτηση του πρωταθλήματος του χρόνου; Ξεχάστε το, δεν βρίσκονται καν κοντά (η Ferrari).

Και δεν θα είναι κοντά ούτε του χρόνου, αφού (η Red Bull) έχει τόσο μεγάλο πλεονέκτημα αυτή τη στιγμή.

Πρωτάθλημα 2014 – Game Over, πριν καν αρχίσει; Ή μήπως ο Permane ξεκίνησε επικοινωνιακό πόλεμο, ώστε να ταράξει τις ισορροπίες μέσα στο στρατόπεδο της Red Bull;

[Πηγή: Autosport | Photo Copyrights: Glenn Dunbar/Lotus F1 Team]

Keywords
Τυχαία Θέματα