Η Daimler διαγράφει αυτόματα τα e-mails των εργαζομένων της κατά τη διάρκεια των διακοπών τους

Στην εποχή του 4G, του WiFi, των Smartphones, tablets, laptopts, phablets κτλ, ο καθένας μπορεί να έχει πρόσβαση στο internet σχεδόν από όποιο σημείου του κόσμου και αν βρίσκεται. Και μπορεί να είναι καλό όταν θέλεις να χαζέψεις για λίγο μέσα στην απεραντοσύνη του, αλλά δεν σε αφήνει ποτέ να ησυχάσεις από την δουλειά σου, μιας και αρκετά e-mails πρέπει να απαντηθούν όσο πιο σύντομα γίνεται, μη αφήνοντας

σου να ξεκουραστείς και να χαλαρώσεις τις ώρες που δεν είσαι στο γραφείο. Τέλος σε αυτό, θέλει να βάλει η Daimler, η οποία ανακοίνωσε πως στους περίπου 100.000 υπαλλήλους της στη Γερμανία, έχει τη δυνατότητα να τους διαγράφει αυτόματα τα e-mails τους που θα τους έρθουν στα ηλεκτρονικά τους ταχυδρομεία, κατά τη διάρκεια των διακοπών τους.

Το πρόγραμμα ονομάζεται “Mail on Holiday”, είναι εθελοντικό, με τους υπαλλήλους της Daimler να μπορούν να το ενεργοποιήσουν, ώστε όλα τα εισερχόμενα e-mails που θα λάβουν κατά τη διάρκεια των διακοπών τους να διαγράφονται αυτόματα. Ο Wilfried Porth, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Daimler για τους ανθρώπινους πόρους δήλωσε πως:

Οι εργαζόμενοί μας πρέπει να χαλαρώσουν στις διακοπές τους και να μην διαβάζουν μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που σχετίζονται με την δουλειά τους.

Με τον τρόπο αυτό, οι εργαζόμενοι της Daimler δεν θα μπουν καν στον κόπο για ελέγχουν τα e-mails τους κατά τη διάρκεια των διακοπών τους, αφού δεν θα βρίσκουν τίποτα εκεί. Η Daimler υποστηρίζει πως οι διακοπές είναι για να χαλάρωση και πως δεν χρειάζεται κάποιος να βρει εκατοντάδες μη αναγνωσμένων μηνυμάτων όταν γυρίσει στη δουλειά.

Keywords
Τυχαία Θέματα