Η Chevrolet λέει στους ιδιοκτήτες της Corvette Z06 να αλλάξουν λάδια στα μόλις 800 χλμ.

H Chevrolet Corvette Z06 είναι ένα πραγματικά εντυπωσιακό sportscar με εξαιρετικά τεχνικά χαρακτηριστικά και σχεδόν καθολική αναγνώριση από τον ειδικό τύπο.

Φαίνεται, όμως, πως η αξιοπιστία του κινητήρα, ένας supercharged V8 με χωρητικότητα 6.2 λίτρων που αποδίδει 650 άλογα και 881 Nm ροπής (τα 619 Nm από το ρελαντί!), δεν είναι το δυνατό του σημείο. Μέχρι σήμερα έχουμε δει έναν ιδιοκτήτη που είχε διανύσει μόλις 891 μίλια (1.434 χλμ) και ο κινητήρας του αυτοκινήτου έσπασε, καθώς άλλαζε από

δευτέρα σε τρίτη ταχύτητα, ενώ πήγαινε με περίπου 55 χλμ/ώρα, ενώ από άλλους ιδιοκτήτες έχει παρατηρηθεί ότι ο κινητήρας χάνει δύναμη μετά από έντονη χρήση λόγω της συντηρητικής ECU.

Σήμερα μαθαίνουμε ότι, επίσης, κάποιοι ιδιοκτήτες έχουν αναφέρει διάφορα σοβαρά προβλήματα, με έναν δημοσιογράφο να είχε την εμπειρία μιας ολικής καταστροφής του κινητήρα κατά τη διάρκεια δοκιμής.

Η Chevrolet για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα, έχει ενημερώσει τους ιδιοκτήτες να αλλάζουν τα λάδια του αυτοκινήτου τους κάθε 500 μίλια, ήτοι 800 χλμ. Η GM ενημέρωσε τους δημοσιογράφους αμερικάνικου μέσου ότι διάφορα σκουπίδια στο λιπαντικό μπορούν να πάνε σε διάφορα σημεία της μηχανής κατά την περίοδο του στρωσίματος. Συνέχισε, λέγοντας ότι λιγότερο από το 1% των 9.000 Z06 έχουν εμφανίσει προβλήματα στον κινητήρα, ωστόσο, η Chevrolet συνιστά ότι όλοι οι ιδιοκτήτες πρέπει να αλλάζουν το λάδι μόλις φτάσουν τα 500 μίλια.

Keywords
Τυχαία Θέματα