Δες μια Chevrolet Corvette να χακάρεται απλά μέσω ενός SMS

Το hacking των αυτοκινήτων θα γίνεται ολοένα και πιο διαδεδομένο από τη στιγμή που τα αυτοκίνητα αποκτούν περισσότερους υπολογιστές και διασύνδεση με τον “έξω κόσμο”. Έτσι, αφού είδες πόσο ευάλωτα είναι τα μοντέλα της FCA και του VW Group (και άλλων…) στους υποψήφιους κακόβουλους γνώστες της “τέχνης” του σπασίματος κωδικών, σειρά παίρνουν και αυτά της GM και πιο συγκεκριμένα μια Chevrolet Corvette.

Αυτή τη φορά, πίσω από

την “χακάρισμα” χρησιμοποιήθηκε το μαύρο κουτί της ασφαλιστικής εταιρίας, ώστε να παρθεί ο έλεγχος του αυτοκινήτου. Όσοι δεν γνωρίζουν, αυτά τα “μαύρα κουτιά” συνδέουν το αυτοκίνητό με το διαδίκτυο, με απώτερο στόχο τη βελτίωση της εξοικονόμησης καυσίμου και τη μείωση των ασφαλίστρων “καρφώνοντας” στις ασφαλιστικές εταιρείες όλα όσα πρέπει να ξέρει για τις οδηγικές σου συνήθειες.

Όμως, όπως αποδεικνύεται, αυτά τα μικρά κουτιά δεν είναι πολύ ασφαλή και θα μπορούσε εύκολα να είναι η κλειδαρότρυπα που θα μπορούσαν να εκμεταλλευτούν οι hackers για να αναλάβουν τις ζωτικές λειτουργίες του αυτοκινήτου.

Στο παρακάτω video θα δεις μια ομάδα ερευνητών από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας στο Σαν Ντιέγκο να αποσταλούν οδηγίες με SMS σε ένα τέτοιο κουτί το οποίο διαθέτει η κόκκινη Chevrolet Corvette. Έπειτα απέκτησαν πρόσβαση στο εσωτερικό δίκτυο που ελέγχει τα μηχανικά μέρη του οχήματος και τα υπόλοιπα είναι απλά…παιχνιδάκι.

Keywords
Τυχαία Θέματα