Η Bugatti Veyron ταξιδεύει με την ταχύτητα της σκέψης

12:40 3/9/2016 - Πηγή: AutoBlog

Παρά την εμφάνιση της πληθωρικής Bugatti Chiron, η προκάτοχός της- Veyron– παραμένει για πολλούς, ως το γρηγορότερο supercar που για μια δεκαετία επικέντρωνε το ενδιαφέρον του κόσμου, τόσο για τις πρωτιές της όσον αφορά τα απόλυτα τεχνικά χαρακτηριστικά και τις επιδόσεις της όσο και για τα εξωπραγματικά κόστη απόκτησης και συντήρησής της. Άλλη μια διάκριση έρχεται να προστεθεί στις ήδη υπάρχουσες, καθώς η τελική της ταχύτητα (408 χλμ/ώρα) είναι

περίπου όσο η ταχύτητα με την οποία κυριολεκτικά σκεφτόμαστε.

Ο εγκέφαλος επεξεργάζεται την σκέψη μέσω των νευρώνων, στέλνοντας σήματα σε όλο το κεφάλι με ταχύτητα η οποία μπορεί να μετρηθεί. Το γρηγορότερο που μπορεί να κάνει ο εγκέφαλος για να στείλει ένα σήμα είναι περίπου 440 χλμ/ώρα. Τόσο περίπου είναι και η υψηλότερη τελική ταχύτητα που έχει καταγραφεί επίσημα σε ειδική έκδοση της Bugatti Veyron (431 χλμ/ώρα).

Πρόσφατα, σε ένα video που ανέβηκε στο YouTube για το Alzheimer από το κανάλι Vsauce, υπάρχει ένα απόσπασμα με την ταχύτητα με την οποία ταξιδεύουν τα σήματα μέσω των νευρώνων. Σίγουρα, πολλά άλλα αυτοκίνητα ή αεροπλάνα έχουν σπάσει την ταχύτητα αυτή, αλλά η Veyron είναι ευρέως γνωστή ως το γρηγορότερο αυτοκίνητο παραγωγής. Μένει να δούμε την νεοφερμένη Chiron αν τελικά θα ταξιδεύει πιο γρήγορα από την σκέψη μας.

Keywords
Τυχαία Θέματα