Ετοιμάζει ηλεκτρικό hypercar η Lamborghini με τεχνογνωσία της Porsche;

Μπορεί η Lamborghini να έχει ως halo μοντέλο την Veneno, αλλά κακά τα ψέμματα δεν μπορεί να σταθεί επάξια δίπλα στην “Αγία Τρίαδα”, κάτι που σύμφωνα με το αμφιβόλου εγκυρότητας γερμανικό Autobild ενδέχεται να αλλάξει.

Έτσι, λέγεται ότι το νέο αποκλειστικά ηλεκτρικό μοντέλο, από το οποίο μπορούμε να πάρουμε μία γεύση στο παρακάτω video

(μόνο γερμανικά, συγγνώμη…), έχει εσωτερική κωδική ονομασία Vitola. Το σχέδιο που βλέπεις παραπάνω αποτελεί έμπνευση του Πολωνού σχεδιαστή Paul Czyzewski και δε συνδέεται άμεσα με τις πληροφορίες από την Ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία.

Στο Zuffenhausen όμως, τα κεντρικά της Porsche, είναι πλήρως αφοσιωμένοι στην είσοδο του ηλεκτροκίνητου sportscar Mission E στην αγορά μέχρι το 2020. Σε συνδυασμό με αυτό, υπάρχει η φήμη ότι οι μηχανικοί της εταιρίας δουλεύουν σε μια είδους αρθρωτή αρχιτεκτονική για το νεότερο μέλος της οικογένειας, και εδώ έρχεται η Lamborghini, όπου υπόσχεται να μετατρέψει το sedan της Porsche σε φόβητρο για τα κορυφαία αυτοκίνητα σήμερα από άποψη επιδόσεων.

Όπως και πολλά άλλα σπορ αυτοκίνητα έχουν δεχθεί μεγάλες και τολμηρές αλλαγές στο σχέδιό τους το τελευταίο διάστημα (βλέπε Dodge Viper), τα οχήματα της Lamborghini δε μοιάζουν καθόλου με αυτά της εταιρίας ίσως και 10 χρόνια πριν.

Πλέον με το Vitola, οι πελάτες της Lambo θα έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν ένα πραγματικά μοναδικό όχημα αν λάβουμε υπόψιν το πρόγραμμα Ad Personam, με το οποίο μπορεί ο καθένας να επέμβει στο στιλ του αυτοκινήτου, αλλά και τον πανίσχυρο ηλεκτροκινητήρα.

Όλα τα παραπάνω μας υπόσχονται ένα υπεραυτοκίνητο από το μέλλον που θα κοντράρει στα ίσια Ferrari και Pagani, άλλα ίσως περιμένουμε πολύ ακόμα καθώς στην Ιταλία προτεραιότητα έχει η Asterion και το κατά πόσο θα γίνει αποδεχτή από το κοινό.

Keywords
Τυχαία Θέματα