Έρευνα: Το κάπνισμα μέσα στο αυτοκίνητο, είναι επιβλαβές για τους επιβάτες

Δεν περίμενες μια έρευνα να σου πει κάτι τέτοιο, αλλά οι έρευνες πολλές φορές γίνονται ώστε να επιβεβαιώσουν ένα γεγονός. Μια ομάδα Βρετανών ερευνητών, δημοσίευσαν την έρευνα τους στο Consumer Reports στην οποία προσπάθησαν να προσδιορίσουν τις επιπτώσεις στην υγεία των επιβατών, όταν κάποιος καπνίζει μέσα σε ένα αυτοκίνητο.

Στην έρευνα συμμετείχαν 17 οδηγοί οι οποίοι έκαναν 100 ταξίδια. Οι 14 από αυτούς ήταν καπνιστές με τα 66 από τα 100 ταξίδια να γίνονται με τη παρουσία καπνού και τα 34 χωρίς.

Η ποσότητα ρύπανσης του αέρα, στο

εσωτερικό του αυτοκινήτου, ανήλθε στα 385 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο, ενώ υπήρχε και μέτρηση που έφτανε τα 880 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, τα 25 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο είναι ένα ασφαλές νούμερο. Στα 66 ταξίδια με τα αυτοκίνητα καπνιστών η ατμοσφαιρική ρύπανση έφτασε τα 85 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο, ενώ σε αυτά των μη καπνιστών το νούμερο αυτό ανήλθε σε 7,4 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα ανοικτά παράθυρα και ο κλιματισμός δεν βοηθούν στη προστασία των επιβατών από τη ρύπανση, με τα παιδιά να είναι εκείνα που επηρεάζονται περισσότερο από την ατμοσφαιρική ρύπανση, αφού έχουν ταχύτερους ρυθμούς αναπνοής, δεν έχουν ελευθερία κινήσεων ώστε να απομακρυνθούν από τον καπνό ενώ και το ανοσοποιητικό τους σύστημα, δεν έχει αναπτυχθεί ακόμη πλήρως.


Διαβάστε Περισσότερα »

Keywords
Τυχαία Θέματα