Δοκιμές Βαρκελώνης 2015: Ημέρα 1η
Τα νέα τους εξαρτήματα που είχαν μαζί τους στο Ισπανικό Grand Prix αξιολόγησαν σήμερα οι ομάδες, στο πρώτο από τα δύο 2ήμερα τεστ εντός της φετινής σεζόν -το επόμενο θα διεξαχθεί στην Αυστρία, στις 23 και 24 Ιουνίου-. Φυσικά, τέτοιες δοκιμές είναι πάντα μια καλή ευκαιρία για νέους οδηγούς, ώστε να πάρουν εμπειρία από μονοθέσια της Formula 1.
Αν και γνωρίζουμε καλά ότι οι ταχύτεροι
Αυτός είναι ο Marcus Ericsson για λογαριασμό της Sauber. Ο Σουηδός έκανε κάτι λιγότερο από 100 γύρους στην ισπανική πίστα, εδώ όπου η Sauber δυσκολεύτηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο. Ακολούθησε ο Raffaele Marciello, που πήρε δεδομένα από 125 γύρους ή 582 χιλιόμετρα, προκειμένου να βοηθήσει τη Ferrari να κατανοήσει τους λόγους για τους οποίους οι αναβαθμίσεις που έφερε στο Montmelo δεν λειτούργησαν όπως θα έπρεπε, με αποτέλεσμα τη μείωση της ανταγωνιστικότητας.
Πληροφορίες για την RB11 χρειάζεται και η Red Bull. Έτσι, ο Daniil Kvyat γύρισε 101 φορές την πίστα σήμερα, αν και το πρωί ταλαιπωρήθηκε από ένα πρόβλημα στα υδραυλικά του αυστριακού μονοθεσίου. Υποτονική σχετικά μέρα για τον Pastor Maldondo και τη Lotus. Ο Βενεζουελάνος, που έδειξε ότι θα έπαιρνε τους πρώτου βαθμούς στην Ισπανία, αν δεν είχε την επαφή με τον Romain Grosjean, πραγματοποίησε λίγους γύρους το απόγευμα.
Μια μικρή ανατροπή συνέβη στη Force India. Βάσει προγράμματος, το τιμόνι σήμερα θα έπιανε ο Pascal Wehrlein, ωστόσο η αδιαθεσία που αισθάνθηκε το πρωί, ανάγκασε τον Nick Yelloly από το GP2 να μπει στην VJM07, πραγματοποιώντας 109 γύρους, αλλά η Force India δεν είχε μαζί της σημαντικές αναβαθμίσεις στη Βαρκελώνη. Είναι πιθανό ο Wehrlein να τρέξει αύριο για την ινδική ομάδα.
Νέος οδηγός και για την Toro Rosso, προερχόμενος και αυτός από το GP2. Είναι ο Pierre Gasly, ο οποίος ανάγκασε να υπάρξει καθεστώς κόκκινης σημαίας, μόλις ολοκληρώθηκε η μέρα. Δε φάνηκε να υπάρχει πρόβλημα στην STR10 (μπορεί να έμεινε από καύσιμα), και κατάφερε να κάνει 131 γύρους.
Ο λιγότερο δραστήριος οδηγός σήμερα ήταν ο Felipe Massa, που σημείωσε τον 8ο ταχύτερο χρόνο. Μόλις 54 γύρους για τον Βραζιλιάνο, με το πρόγραμμα της Williams να γράφει δουλειά στη φθορά των ελαστικών και δουλειά για το μονοθέσιο της επόμενης σεζόν.
Στην τελευταία θέση ο Oliver Turvey. Ο μικρός οδηγός που ανήκει στο δυναμικό της McLaren κάλυψε απόσταση ενός αγώνα, καθώς η MP4-30 ταλαιπωρήθηκε ξανά από προβλήματα. Ένας αισθητήρας δε λειτουργούσε όπως θα έπρεπε, με αποτέλεσμα να υπάρξει καθυστέρηση το πρωί, όταν και γινόταν δοκιμές στην αεροδυναμική. Το απόγευμα, η βρετανική ομάδα δούλεψε πάνω στις αναρτήσεις, χωρίς να επηρεάζεται από κάποιο πρόβλημα.
Η Marussia δε συμμετέχει στο τεστ και η δράση ολοκληρώνεται αύριο στο Circuit de Barcelona-Caralunya. Ακολουθούν οι ταχύτεροι χρόνοι της πρώτης ημέρας.
ΘέσηΟδηγόςΟμάδαΧρόνοςΔιαφοράΓύροι1Nico RosbergMercedes1:24.3741462Marcus EricssonSauber1:26.624+2.250983Raffaele MarcielloFerrari1:26.648+2.2741254Daniil KvyatRed Bull1:26.904+2.5301015Pastor MaldonadoLotus1:27.338+2.964606Nick YellolyForce India1:27.396+3.0221097Pierre GaslyToro Rosso1:27.639+3.2651318Felipe MassaWilliams1:27.911+3.537549Oliver TurveyMcLaren1:28.542+4.16868- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Αυτοκίνητο
- Τροπολογία για τα τέλη κυκλοφορίας που ευνοεί όσους έχουν θέσει σε ακινησία τα οχήματά τους. Δείτε τί θα ισχύσει
- Το «Κοντσέρτο της Ευρώπης» της Φιλαρμονικής του Βερολίνου στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών από την BMW i
- Δοκιμές Βαρκελώνης 2015: Ημέρα 1η
- Θα πειραματιστεί πολύ στο τεστ η McLaren
- Τι κι αν είναι 4κύλινδρο; Αυτό το Honda S2000 δεν κρατιέται!
- Rosberg: “Η νίκη μου δίνει αυτοπεποίθηση”
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις AutoBlog

- Τελευταία Νέα AutoBlog
- Δοκιμές Βαρκελώνης 2015: Ημέρα 1η
- Τα babes της έκθεσης της Βαρκελώνης
- Ανάκληση 12.328 μονάδες της νέας γενιάς του Ford F-150
- Τι κι αν είναι 4κύλινδρο; Αυτό το Honda S2000 δεν κρατιέται!
- Αστυνομικοί πιθανότατα συλλαμβάνουν λάθος οδηγό
- Η Uber θα αποτιμάται σύντομα στα 50 δισ. δολάρια!
- Η Agera αναμετράται με τις LaFerrari, 918 Spyder και 458 Speciale στην ευθεία
- Η AC Schnitzer βελτιώνει το BMW i8 [w/video]
- Το νέο Ford GT θα πωλείται σε περιορισμένη παραγωγή στην Ευρώπη
- Ferrari California T by Novitec Rosso με 646 άλογα [w/video]
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Αυτοκίνητο
- Τροπολογία για τα τέλη κυκλοφορίας που ευνοεί όσους έχουν θέσει σε ακινησία τα οχήματά τους. Δείτε τί θα ισχύσει
- Το «Κοντσέρτο της Ευρώπης» της Φιλαρμονικής του Βερολίνου στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών από την BMW i
- Το συμβόλαιο του Hamilton αναμένεται μέχρι το Μονακό
- Rosberg: “Η νίκη μου δίνει αυτοπεποίθηση”
- Θα πειραματιστεί πολύ στο τεστ η McLaren
- Η ΑΘΗΝΑ ΥΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΤΟ RED BULL X-FIGHTERS!
- Η Jeep σε καλωσορίζει στην νέα πίστα της επί της Λεωφόρου Βουλιαγμένης
- KTM ORANGE DAYS: έως τις 6 Ιουνίου είναι Orange Days στην Ελλάδα!
- Μας τρολάρει ο Marko; Ισχυρίζεται ότι ποτέ δε είπε πως θ’ αποχωρήσει η Red Bull