Η Uber θα αποτιμάται σύντομα στα 50 δισ. δολάρια!

Η Uber Technologies ανακοίνωσε τις προθέσεις της να αντλήσει 1,5 έως 2 δισ. δολαρίων σε νέο κύκλο χρηματοδότησης. Στην περίπτωση δε που επιτευχθεί ο συγκεκριμένος στόχος, η αξία της startup που εδρεύει στο Σαν Φρανσίσκο αναμένεται να εκτιναχθεί στα επίπεδα των 50 δισ. δολαρίων! Μία τέτοια εξέλιξη θα καθιστούσε την Uber την πιο πολύτιμη ιδιωτική startup στον κόσμο, επισκιάζοντας την κινεζική εταιρεία κατασκευής

ηλεκτρονικών ειδών Xiaomi, η αξία της οποίας αποτιμήθηκε τον Απρίλιο σε 45 δισεκατομμύρια δολάρια. Επίσης, αξία της τάξης των 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων θα έκανε την Uber πολυτιμότερη από πολλές εισηγμένες εταιρείες στο χρηματιστήρια.

Το εντυπωσιακότερο στοιχείο της υπόθεσης της Uber, είναι πως τα έσοδα της εταιρίας πέρυσι διαμορφώθηκαν στα 400 εκατ. δολ., γεγονός που σημαίνει πως η εταιρεία εκτιμάται σε επίπεδο αξίας σε κάτι παραπάνω από 120 φορές των τρεχόντων εσόδων της.

Αποτελεί κοινό τόπο πως η Uber έχει πετύχει εντυπωσιακή ανάπτυξη σε σύντομο χρονικό διάστημα, ενώ την ίδια στιγμή συνεχίζει να “πειραματίζεται” με μια σειρά από νέες υπηρεσίες και χαρακτηριστικά τα οποία και θα μπορούσαν να λειτουργήσουν συμπληρωματικά στην κύρια δραστηριότητα της μεταφοράς ανθρώπων.

Υπό αυτό το πρίσμα, προσπαθεί να υλοποιήσει τα project των UberEATS, μιας υπηρεσίας παράδοσης φαγητού η οποία αυτή τη στιγμή διατίθεται σε τέσσερις αγορές, UberESSENTIALS, που “υπόσχεται” την αυθημερόν παράδοση αντικειμένων που αγοράζονται online, αλλά και του UberRUSH, της υπηρεσίας courier που διατίθεται προς το παρόν στη Νέα Υόρκη.

Τέλος, η Uber προετοιμάζει το λανσάρισμα μιας μεγάλου μεγέθους υπηρεσίας μεταφοράς και παραδόσεων που απευθύνεται σε εμπόρους, ενώ ταυτόχρονα στα προσεχή της σχέδια περιλαμβάνεται και η εξαγορά της υπηρεσίας χαρτών της Nokia, έναντι 3 δισ. δολαρίων.

Keywords
Τυχαία Θέματα