Δημοπρατείται θρυλικό Ford Sierra Cosworth RS500 του 1990 με πλούσιο βιογραφικό

21:04 9/2/2018 - Πηγή: AutoBlog

Στην φετινή δημοπρασία Race Retro Competition Car Sale, του οίκου Silverstone Auctions, που θα πραγματοποιηθεί στις 23 Φεβρουαρίου, θα βγει στο σφυρί το συγκεκριμένο Ford Sierra Cosworth RS500 του 1990.

Το “βιογραφικό”

του είναι πολύ πλούσιο, καθώς στο βρετανικό πρωτάθλημα τουρισμού (BTCC) του 1990, κατέκτησε τον τίτλο στα χέρια των Robb Gravett -ως πρώτος οδηγός- με τη βοήθεια των Mike Smith και Stig Blomqvist. Εκείνη τη χρονιά το αυτοκίνητο πέτυχε εννέα νίκες, πήρε οκτώ pole position και άλλες οκτώ φορές “έγραψε” τον ταχύτερο γύρο του αγώνα.

Την επόμενη χρονιά, και ενώ το τιμόνι τοποθετήθηκε στην σωστή -αριστερή- πλευρά, το αυτοκίνητο πήγε στην Ιταλία για συνεχίσει την αγωνιστική του καριέρα, στο πρωτάθλημα Italian Supertourismo. Στο τέλος του 1991 αποσύρθηκε και παρέμεινε φυλαγμένο σε αποθήκη μέχρι το 2014, όπου το ανακάλυψε ο σημερινός ιδιοκτήτης του.

Αυτός, το έκανε και πάλι δεξιοτίμονο, ενώ το έφερε στην αρχική του κατάσταση, τοποθετώντας τα αυθεντικά αυτοκόλλητα του 1990. Σύμφωνα με τον οίκο για να το κάνει κάποιος δικό του θα πρέπει να αποχωριστεί περίπου €250.000 για να το αποκτήσει.

[See image gallery at www.autoblog.gr]
Keywords
Τυχαία Θέματα