H νέα Stratos στη παραγωγή με 550+ άλογα

15:48 9/2/2018 - Πηγή: AutoBlog

Πίσω το 2010 o Μichael Stoschek είχε παρουσιάσει τη νέα Stratos. Τελικά έπρεπε να περάσουν 8 χρόνια ώστε να ανακοινώσει πως θα την περάσει σε περιορισμένη παραγωγή.

Μόλις 25 μονάδες θα κατασκευαστούν με την εταιρία New Stratos Gbr να συνεργάζεται με την Manifattura Automobili Torino (MAT), προκειμένου εκτός από την νέα

Stratos να βγάλουν στην αγορά και την Safari και την αγωνιστική έκδοση του μοντέλου.

Το μοντέλο, όπως επιβεβαίωσε η εταιρία θα βασιστεί πάνω στο τροποποιημένο σασί της Ferrari F430 Scuderia, ενώ θα φορά και τον κινητήρα της, έναν V8 4,3 λίτρων που αποδίδει 550+ άλογα και θα συνδυάζεται με ένα 6-τάχυτο σειριακό κιβώτιο ταχυτήτων. Τα 0-100 χλμ/ώρα έρχονται σε 3,3 δευτερόλεπτα, τα 0-200 χλμ/ώρα σε 9,7 δευτερόλεπτα με την τελική ταχύτητα να μην ανακοινώνεται για την ώρα.

Το σώμα θα είναι κατασκευασμένο από carbon, θα ζυγίζει 1.247 κιλά και θα έχει αναλογία βάρους 44/56. Όλες οι εκδόσεις του νέου Stratos θα παρουσιαστούν τον ερχόμενο μήνα στο περιθώριο της έκθεσης της Γενεύης, όπου θα γίνουν γνωστές και περισσότερες λεπτομέρειες τους, με τις παραδόσεις να ξεκινούν τον Απρίλιο.

Η Manifattura Automobili Torino είναι υπεύθυνη για την παραγωγή των Glickenhaus SGC003, Apollo IE και Devel Sixteen, ενώ τονίζει πως τα σασί θα προέλθουν από Ferrari F430 που έχουν ήδη πουληθεί στην αγορά. Η Manifattura Automobili Torino ξεκαθαρίζει πως στο project δεν εμπλέκεται ούτε η Ferrari, αλλά ούτε και ο οίκος Pininfarina.

[See image gallery at www.autoblog.gr]
Keywords
Τυχαία Θέματα