Μπορεί η Toyota να ετοιμάζει ένα sub-brand επιδόσεων;

Έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον όταν μία νέα είδηση σου “γαργαλάει” τον εγκέφαλο με την υποψία πως κάπου-κάπως-κάποτε έχεις ακούσει το ίδιο πράγμα. Έχει ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον όταν η νέα αυτή “είδηση” βγαίνει από το στόμα ενός ακόμα υπεύθυνου. Τι εννοώ;

14 μήνες πριν σας είχαμε αναφέρει πως η Toyota ετοιμάζει την δική της εταιρία επιδόσεων, ό5ως είναι η AMG

για την Mercedes-Benz. Τότε, ήταν ο πρόεδρος της TMG, Yoshiaki Kinoshita που μιλώντας στους δημοσιογράφους στις εγκαταστάσεις της Toyota Europe Motorsport στην Κολωνία έκανε την ανακοίνωση. Τώρα, την ίδια πρακτικά ανακοίνωση, έκανε και ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Toyota Europe, Karl Schlicht στο περιθώριο της επίσημης παρουσίασης του Toyota Yaris Hybrid-R στην Φρανκφούρτη.

Μιας που είμαστε στο θέμα, να κάνουμε και μία δική μας ερώτηση; Σε εκείνο το άρθρο του Ιουνίου του 2012, είχε αναφερθεί από τον Kinoshita-san πως η TMG εργάζεται πάνω σε ένα υβριδικό Yaris που ίσως να συμμετείχε στο WRC ή/και στο WTCC. Το υβριδικό Yaris που παρεμπιπτόντως είχε τον υπερτροφοδοτούμενο 1600άρη κάτω από το καπό, παρουσιάστηκε. Με την εμπλοκή σε motorsports τι γίνεται; Ισχύει ή απορρίφθηκε ως ιδέα;

Και συνεχίζουμε. Ο Karl Schlicht λοιπόν, δήλωσε

Αυτή τη στιγμή συζητάμε sport εκδόσεις για μοντέλα της Toyota. Υπάρχει «όρεξη» για πραγματικά αυτοκίνητα επιδόσεων εντός της φίρμας.

Η σειρά αυτών των sport εκδόσεων, είναι πιθανό να φοράει το σήμα της TMG (Toyota Motorsport GmbH), της εταιρίας που ετοιμάζει όλα τα αγωνιστικά αυτοκίνητα της Toyota. Το είχε δηλώσει άλλωστε ο Kinoshita-san 15 μήνες πριν, συμπληρώνοντας πως η απόφαση θα παρθεί σε 6-9 μήνες από τότε. Δηλαδή έχει παρθεί, απλά δεν έχει γίνει επίσημη ανακοίνωση. Με λίγα λόγια, απλά μας teasάρουν.

Σε σχετικά νέα, ο Schlicht ανέφερε πως αυτή τη στιγμή ακόμα αξιολογείται η δημιουργία του αντικαταστάτη της θρυλικής Supra όπως και η cabrio εκδοχή του GT86. Παράλληλα, η εταιρία δουλεύει πάνω στην TNGA (Toyota New Global Architecture) που θα αποτελεί την βάση όλων των μελλοντικών μοντέλων της φίρμας, αρχής γενομένης από το νέο Prius. Όταν ο Schlicht ρωτήθηκε αν είναι δυνατόν η νέα αυτή πλατφόρμα να αποτελεί την βάση ενός λιλιπούτειου οχήματος όπως το iQ και ενός μεγάλου saloon όπως το Avensis, αυτός απάντησε πως «είναι θεωρητικά πιθανό».

[Πηγή: Autoexpress]

Keywords
Τυχαία Θέματα