Αγγλία: Το 32% των οδηγών τρακάρουν το νέο τους αυτοκίνητο μέσα στους 2 πρώτους μήνες

10:51 6/5/2016 - Πηγή: AutoBlog

Φαντάσου να έχεις αγοράσει το ολοκαίνουριο αυτοκίνητο σου, να το κυκλοφορείς γεμάτος καμάρι και περηφάνια και μέσα στους δύο πρώτους μήνες, να το χτυπήσεις. Πολύ άσχημο συναίσθημα, αλλά όχι και τόσο σπάνιο στην Αγγλία, αφού έρευνα της Accident Exchange δείχνει ότι μαζί με εσένα, το ίδιο συναίσθημα έχει μοιραστεί το 32% των ανθρώπων που αγόρασε νέο αυτοκίνητο!

Το δείγμα για την έρευνα καταγράφηκε μεταξύ του Μαρτίου του 2015

και του Φεβρουαρίου του 2016 ενώ για κάποιον περίεργο λόγο, η χειρότερη ημέρα για τα καινούρια αυτοκίνητα και τους ιδιοκτήτες τους, είναι η 57η από την πρώτη ταξινόμηση του οχήματος. Σύμφωνα με την Accident Exchange, το μέσο κόστος επισκευής αυτών των τρακαρισμένων, καινούριων αυτοκινήτων, φτάνει τα €2.600 ενώ αυτό που έχει ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον, είναι ότι το 63% των οδηγών που ενεπλάκησαν σε ατύχημα, αγοράζει καινούριο αυτοκίνητο μέσα στους επόμενους 6 μήνες.

Όσο για τους λόγους; Οι ειδικοί λένε ότι υπάρχουν διάφοροι. Από το γεγονός ότι τα αυτοκίνητα είναι μεγαλύτερα και ισχυρότερα απ’ ότι στο παρελθόν, οπότε πριν παρέλθει ο απαιτούμενος χρόνος για την εξοικείωση του οδηγού με το όχημα, συμβαίνει το “κακό”, μέχρι το ότι είναι φορτωμένα με τεχνολογία και η εργονομία τους είναι διαφορετική από αυτή που έχει συνηθίσει ο χειριστής. Φυσικά, σημαντικό ρόλο παίζει και η χρήση του κινητού κατά την οδήγηση ενώ δεν θα πρέπει να παραβλέψουμε το ότι ολοένα και περισσότερα αυτοκίνητα κυκλοφορούν στον δρόμο.

Keywords
Τυχαία Θέματα