Αλλαγή μόνο στη σκληρή γόμα από την Pirelli

Την Τρίτη, οι υπεύθυνοι της Pirelli συναντήθηκαν στο Μιλάνο, προκειμένου ν’ αποφασίσουν τις αλλαγές που θα κάνουν στα φετινά ελαστικά, καθώς υπάρχουν παράπονα από κάποιες ομάδες για τη μεγάλη και γρήγορη φθορά τους. Αν και υπήρχαν φήμες για αλλαγή στη μαλακή και τη σκληρή γόμα, η ιταλική εταιρεία θα κάνει μια μικρή αλλαγή μόνο στη σκληρή γόμα, και αυτό θα φανεί από το προσεχές Grand Prix στη Βαρκελώνη,

και φυσικά για όλη τη φετινή σεζόν.

Ο Αγωνιστικός Διευθυντής της Pirelli, Paul Hembery, δήλωσε πως η νέα σκληρή γόμα θα είναι πολύ κοντά στη σκληρή γόμα που είχαμε το 2012, κάτι που θα βοηθήσει στο να δούμε διαφορετικές στρατηγικές.

Μετά από την αξιολόγηση των επιδόσεων των ελαστικών στην ισορροπία τους πρώτους 4 αγώνες, πήραμε την απόφαση -σε συνεννόηση με τις ομάδες- ν’ αλλάξουμε στη σκληρή γόμα από την Ισπανία και μετά, όπως κάναμε και πριν από δύο χρόνια στη Βαρκελώνη, όταν είχαμε μια νέα σκληρή γόμα για το υπόλοιπο της σεζόν.

Αυτή η τελευταία έκδοση της σκληρής γόμας είναι πολύ πιο κοντά στη αντίστοιχη γόμα τού 2012, με στόχο να δώσουμε περισσότερες ευκαιρίες στις ομάδες να τρέξουν μ’ ένα ευρύτερο φάσμα στρατηγικών σε συνδυασμό με άλλες γόμες, οι οποίες περιμένουν ίδιες.

Για το Ισπανικό Grand Prix, η Pirelli θα έχει τη νέα σκληρή και τη μεσαία γόμα (δηλαδή τις δύο πιο σκληρές)· για το Μονακό, θα έχουμε τις δύο πιο μαλακές γόμες, την πολύ μαλακή και τη μαλακή γόμα, ενώ για τον Καναδά, θα διαθέσει στις ομάδες την πολύ μαλακή και τη μεσαία γόμα.

[Πηγή: GMM]

Keywords
Τυχαία Θέματα